Steigti profsąjungas bus lengviau

Steigti profsąjungas bus lengviau

Seimas priėmė Profesinių sąjungų įstatymo pataisas, kurios nustato, kad profesinei sąjungai įsteigti reikės turėti ne mažiau kaip 20 (vietoj dabar reikalaujamo 30) steigėjų arba įmonėje, įstaigoje, organizacijoje steigėjai turėtų sudarytų ne mažiau kaip dešimtadalį (vietoj penktadalio) visų darbuotojų, o dešimtadalis visų darbuotojų būtų ne mažiau kaip trys darbuotojai.

Už tokias Profesinių sąjungų įstatymo pataisas balsavo 82 Seimo nariai, susilaikė 9.

Priimtomis pataisomis siekiama panaikinti Lietuvos įstatymų prieštaravimus tarptautiniams įsipareigojimams bei tarpusavyje suderinti Lietuvos civilinio kodekso ir Profesinių sąjungų įstatymo nuostatas.

Seimas taip pat priėmė Darbo kodekso pakeitimo įstatymą, kuriuo papildė bedarbio apibrėžimą. Bedarbiais nuo šiol bus laikomi ir individualių įmonių, kurioms Juridinių asmenų registre yra suteiktas likviduojamos įmonės statusas, savininkai. Už tokią pataisą balsavo 85 Seimo nariai, susilaikė 1.

Pagal dabar galiojančią įstatymo redakciją bedarbiais laikomi nedirbantys darbingo amžiaus darbingi asmenys, kurie nesimoko pagal dieninę ar nuolatinę mokymo formą, įstatymų nustatyta tvarka įsiregistravę teritorinėje darbo biržoje kaip darbo ieškantys asmenys ir yra pasirengę dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder