Šveicarų turistus vilioja ir šveicariškas paveldas Lietuvoje

Šveicarų turistus vilioja ir šveicariškas paveldas Lietuvoje

Šveicarų turistams didžiausias traukos objektas yra Lietuvos gamta, mažas gyventojų tankumas, UNESCO saugomi objektai, pajūris, lygumos.

Lietuvos turizmo galimybės Šveicarijos turizmo verslui ir žiniasklaidai šią savaitę pristatytos specialiame renginyje Ciūricho oro uoste.

Valstybinio turizmo departamento Tikslinių rinkų skyriaus vyr. specialistė Rasa Matulevičienė sako, kad šveicarams smagų juoką sukelia aukščiausia Lietuvos viršukalnė, tačiau lygumų kraštovaizdis yra tai, ko jie neturi.

Pasak R. Matulevičienės, renginyje dalyvavę kelionių organizatoriai po Baltijos šalis šveicarų turistams siūlo pažintį su Rytų Europa pradėti būtent nuo Lietuvos, nes ji - labiausiai vakarietiška. Jų teigimu, šveicarai yra "VIP turistai", orientuojasi į individualias keliones, miestų turizmą.

Turistus iš Šveicarijos Lietuvoje galima sudominti šveicarišku paveldu, pavyzdžiui, Šveicarijos italų statytomis ir dekoruotomis barokinėmis bažnyčiomis Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose, Lietuvos naujienų agentūros ELTA įkūrėjo šveicarų mokslininko, žurnalisto Juozo Ereto asmenybe ir veikla arba intriguojančiu faktu apie Šveicarijos kaimą Jonavos rajone.

Taip pat šveicarai neabejingi žydų paveldui, Lietuvoje kuriamam Gintaro keliui, nacionalinei Lietuvos virtuvei. Renginyje buvę kelios dešimtys dalyvių ypač sukluso ir išgirdę apie Užupį bei joje esančią Konstituciją vokiečių kalba.

Turizmo galimybių pristatyme Ciūriche dalyvavo ir Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje Jonas Rudalevičius, Ciūricho oro uosto vadovai. Jie suinteresuoti nuo šiol aktyviau siūlyti Lietuvą kaip patrauklią turistinę kryptį Šveicarijos keliautojams.

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, 2012 m. Lietuvą aplankė apie 5,8 tūkst. turistų iš Šveicarijos.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder