Šventiniai nameliai prekybininkų nevilioja

Šventiniai nameliai prekybininkų nevilioja

Teatro aikštėje stovintys mobilūs nameliai netraukia nei pirkėjų, nei pardavėjų. Organizatoriai nesistebi - viskas būtų kitaip, jei prie pagrindinės miesto eglės kasdien vyktų renginiai. Be to, esą šiemet koją kiša anaiptol ne kalėdiniai orai.

Nors norintiems prekiauti Teatro aikštėje stovinčiuose nameliuose nereikia mokėti nei už nuomą, nei už elektrą - norinčiųjų vos keletas. Namelių raktai pagal panaudos sutartį atiduoti tik 6 prekybininkams, tačiau ir tie patys pasirodo ne kasdien.

"Panaudos sutartyse buvo numatyta, kad prekyba bus vykdoma kasdien nuo 12 iki 20 val., tačiau daugelis prekybininkų sutarčių neskaito ir sakė supratę, kad jie galės prekiauti tik savaitgaliais. Prekybininkai guodžiasi, kad dieną į namelius neužsuka nė vienas klientas, todėl laiką sutrumpinome ir dabar prekybą prašome pradėti vykdyti tik nuo 15 valandos", - pasakojo R. Mockus.

Pasak jo, kai savivaldybėje buvo svarstoma, kiek prekybininkų galės pasinaudoti šiomis panaudos sutartimis, buvo manyta, kad tokių bus net per 30 ir jie galės dirbti rotacijos principu. Tačiau prasidėjus prekybai jokio anšlago nesulaukta, atvirkščiai - likus pusantros savaitės iki Kalėdų tenka skambinėti įvarioms tautodailinkų asociacijoms ir kviestis prekybininkus.

"Suprantama, kad tautodailininkai mieliau prekiauja ten, kur vyksta koks nors vyksmas, arba prekybos centre, kur žmonėms šilta vaikščioti. Pati rinka diktuoja sąlygas. Negali šita dešimties namelių mugelė lygintis su prekybos centre organizuojama taudodailinkų muge", - apgailestavo R. Mockus.

Anot jo, nameliuose jau įsikūrę prekybininkai siūlo žmonėms spurgų, vaflių, įvairių užkandžių, kisieliaus bei įvairių keramikos gaminių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder