Teismas nagrinės Lietuviškų degalinių sąjungos ir Konkurencijos tarybos ginčą

Teismas nagrinės Lietuviškų degalinių sąjungos ir Konkurencijos tarybos ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) priėmė nagrinėti Lietuviškų degalinių sąjungos skundą Konkurencijos tarybai dėl įpareigojimo iš naujo atlikti tyrimą.

Lietuviškų degalinių sąjunga kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą Konkurencijos tarybos 2014 m. rugsėjo 29-osios nutarimą, kuriuo buvo atsisakyta pradėti tyrimą dėl AB "ORLEN Lietuva" veiksmų atitikties Konkurencijos įstatymo reikalavimams.

Pareiškėja prašo teismo įpareigoti Konkurencijos tarybą iš naujo spręsti tyrimo pradėjimo klausimą.

Lietuviškų degalinių sąjunga skunde teismui paaiškino, kad 2013 m. kovo 5-ąją kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydama nustatyti, ar AB "ORLEN Lietuva" nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi žymėto dyzelino rinkoje parduodama žymėtą dyzeliną už AB "ORLEN Lietuva" skelbiamą protokolinę kainą, tarpininkaujant UAB "Imlitex".

Konkurencijos taryba jų skundą atmetė, nes nustatė, kad AB "ORLEN Lietuva" nedominuoja žymėto dyzelino rinkoje, todėl nesprendė klausimo dėl bendrovės piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi ir nežymėto dyzelino rinkoje.

Vilniaus apygardos administracinis teismas spalio 30 dienos nutartimi priėmė nagrinėti Lietuviškų degalinių sąjungos skundą. Ši teismo nutartis neskundžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder