Vartotoją lygindamas su asilu, beždžione ir višta "Mezon" pažeidė Reklamos etikos kodeksą

Vartotoją lygindamas su asilu, beždžione ir višta "Mezon" pažeidė Reklamos etikos kodeksą

Mobiliojo interneto "Mezon" reklama, kurioje vartotojai lyginami su asilu, beždžione ir višta, Lietuvos reklamos biuro (LRB) Arbitražo komisijos sprendimu pažeidė Lietuvos reklamos etikos kodeksą.

LRB sulaukė keturių vartotojų skundų, prašančių išnagrinėti mobiliojo interneto "Mezon" reklamas, kuriose teigiama: "Tik asilas atsisakytų tokio pasiūlymo!", "Tik beždžionė atsisakytų tokio pasiūlymo!" bei "Tik višta atsisakytų tokio pasiūlymo!".

LRB Arbitražo komisija nusprendė, kad "Mezon" reklama pažeidžia Lietuvos reklamos etikos kodekso bendruosius principus ir 1 straipsnį "Padorumas".

Pasak Arbitražo komisijos pirmininko Sauliaus Tiškevičiaus, reklamos yra neetiškos, žeminančios ir žeidžiančios žmogaus orumą. "Panašu, kad reklamos kūrėjai, bijodami įžeisti moteris ir vyrus, pasirinko gyvūnus, simbolizuojančius moteriškąją lytį ir vyriškąją lytį, tačiau nepagalvojo, kad nesvarbu, kokia lytis, reklama žemina žmogų apskritai", - sako S. Tiškevičius.

LRB Arbitražo komisija rekomenduoja LRTC nutraukti neetiškų "Mezon" reklamų sklaidą.

"Lietuvos radijo ir televizijos centras" į prašymą pateikti reklamos teiginius pagrindžiančią informaciją nesureagavo ir atsakymo nepateikė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder