Vilnius ir Kaunas jau galvoja apie šildymo sezono pabaigą

Vilnius ir Kaunas jau galvoja apie šildymo sezono pabaigą

Lietuvoje šios savaitę prognozuojant šiltesnį orą, kitą savaitę Vilniuje ir Kaune gali būti baigtas šildymo sezonas. Tuo metu kiti didmiesčiai šildymo išjungti kol kas neplanuoja.

Vilniaus savivaldybė šildymo sezoną gali baigti kitą savaitę, jei vidutinė temperatūra tris dienas bus didesnė nei 10 laipsnių.

„Sprendimų dėl šildymo sezono dar nėra – turi vidutinė paros temperatūra būti didesnė nei 10 laipsnių. Tokią temperatūrą lyg ir praneša kitą savaitę. (...) Jeigu žiūrėtume statistiškai, tai paprastai šildymo sezonas baigiamas balandžio viduryje“, – BNS sakė savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis BNS taip pat teigė, kad šildymo sezono pabaigos galima tikėtis kitą savaitę: „Jei tris dienas temperatūra išsilaikys, tikėtina, kad kitą savaitę gal ir baigsim“.

Klaipėdos ir Panevėžio savivaldybių atstovai BNS sakė, kad sprendimai išjungti šildymą kol kas nepriimti ir dėl vėsių orų dar sunku prognozuoti, kada šiluma gyventojams bus išjungta.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder