VU TVM magistrantūra vilioja klaipėdiečius

VU TVM magistrantūra vilioja klaipėdiečius

Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinio verslo mokykla, pernai pirmą kartą atvėrusi duris uostamiesčio magistrantams, šį rudenį naujus mokslo metus pradės su platesne programų pasiūla ir dar gausesniu studentų būriu.

Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla (VU TVM), pernai pirmą kartą atvėrusi duris uostamiesčio magistrantams, šį rudenį naujus mokslo metus pradės su platesne programų pasiūla ir dar gausesniu studentų būriu.

Šiemet, be 2011-ųjų rudenį siūlytos Tarptautinio verslo finansų programos, VU TVM kviečia studijuoti ir naują specialybę - Tarptautinį marketingą ir prekybą. Į šias magistro laipsnio studijas, prasidėsiančias rugsėjo-spalio mėnesį, jau renkamos grupės.

Pernai į pusantrų metų Tarptautinio verslo finansų magistrantūros programą įstojęs Vaidotas Vitkauskas tikino šią VU TVM programą pasirinkęs pirmiausia dėl patogaus grafiko. "Man buvo labai svarbu mokslą suderinti su darbu. Net ir neakivaizdžiai studijuojant kitame mieste sesijos metu bemaž mėnesį tektų praleisti ten, o rimtą darbą dirbančiam žmogui tokių galimybių nėra.

Šioje mokykloje įmanoma viską suderinti, tam sudarytos reikiamos sąlygos - viskas vyksta čia pat Klaipėdoje, dėstytojai patys pas mumis atvyksta, paskaitos vyksta po darbo. Kiek teko pabendrauti, šiuo pranašumu džiaugiasi ir kiti mano bendrakursiai", - pasakojo V. Vitkauskas.

Tiesa, jį suviliojo ne tik patogus paskaitų grafikas, bet ir patyrę bei verslo pasaulyje žinomi dėstytojai. "Per mokslo metus tikrai teko sutikti daug labai gerų dėstytojų, kurie puikiai perteikė savo patirtį, pateikė įdomią medžiagą", - teigė V. Vitkauskas.

Prie studijuojančiųjų VU TVM šį rudenį prisijungs ir legendinės grupės "Junior" vokalistė, šiuo metu uostamiesčio pramogų komplekso "Pramogų bankas" rinkodaros projektų vadove dirbanti Rosita Paulauskaitė.

Moteris tikina, jog dirbant tokį darbą tiesiog būtina tobulėti. "Labai ilgai laukiau, kol į Klaipėdą atkeliaus Tarptautinio marketingo ir prekybos specialybė. Ir štai taip sėkmingai susiklostė, kad iš pažįstamų sužinojau, jog tokią galimybę nuo ateinančių mokslo metų teiks būtent Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla. Labai norėjau būtent tokių magistro studijų, tačiau važinėti į Vilnių galimybės neturėjau. Kaip ir kiekvienas dirbantis žmogus. Juk nuolat neprašysi vadovų išleisti darbo metu į sostinę. Todėl ši programa buvo tikras išsigelbėjimas", - pasakojo R. Paulauskaitė.

Rinkodaros projektų vadove dirbanti moteris teigė, jog suviliojo ne tik galimybė studijuoti ilgai lauktą specialybę, bet ir kiti niuansai. Sužinojusi apie šią galimybę R. Paulauskaitė ėmė domėtis išsamiau ir susižavėjo ne tik būsimais dėstytojais, kurie, jos manymu, marketingo srityje yra tikri profesionalai, bet ir galimybe patirtimi dalintis ir su kurso draugais: "Stojant į šias magistrantūros studijas, teko ne tik pateikti reikiamus dokumentus, bet ir dalyvauti kompetencijos pokalbyje. Į šį kursą priėmė tik asmenis, jau turinčius bent kelerius metus darbo patirties rinkodaros srityje. Smagu, kad galėsime pasidalinti savo patirtimi ir pastebėjimais, nereikės pradėti visko nuo nulio."

R. Paulauskaitė tikino, jog magistro studijas rinkosi ne todėl, kad reikia ar spaudžia vadovai, tačiau todėl, kad atėjo metas, kai suvokė, jog nori mokytis, gilinti savo žinias toje srityje, kurioje sukasi, ir tobulėti. Tokiu pačiu principu studijas rinktis ji ragino ir kitus būsimuosius studentus. "Jei nežinote, ko tiksliai norite, mokslus atidėkite. Juk ir aš po bakalauro studijų žegnojausi, kad daugiau tikrai nesimokysiu", - juokėsi R. Paulauskaitė.

Plačiau: www.tvm.vu.lt, [email protected].

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder