Iš draudimo pančių išsivadavę verslininkai džiaugiasi laisve

Iš draudimo pančių išsivadavę verslininkai džiaugiasi laisve

"Sveikas protas nugalėjo", - sako dalis verslininkų, kuriems nuo rugpjūčio 1 dienos buvo vėl leista prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais paplūdimiuose net ir neturint stacionaraus pastato.

"Vakarų ekspresas" primena, kad nuo Naujųjų metų buvo įsigalioję nauji prekybos alkoholiu viešose vietose sugriežtinimai. Savivaldybėms buvo draudžiama išduoti vienkartines licencijas prekiauti alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas neviršija 7,5 proc., mugėse ir masiniuose renginiuose.

Į draudimų pančius buvo patekę ir verslininkai, prekiavę tokiais alkoholiniais gėrimais nestacionariuose statiniuose ar paviljonuose.

Uostamiestyje tai sukėlė dviprasmybių. Nors Melnragėje yra dvi kavinės, kurių viena stacionari, kita - ne, tai lėmė, kad vieni galėjo prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais, o kiti - ne.

Ir štai nuolat klausimą kėlę verslininkai visgi sulaukė šviesesnio rytojaus - maždaug prieš mėnesį buvo nuspręsta, kad prekyba silpnaisiais alkoholiniais gėrimais grįš ir į nestacionarius pastatus, o tarp jų - ir į paplūdimio kavines.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Licencijų ir leidimų skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, viskas vyko pagal planą, tad, kaip ir žadėta, verslininkai prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais paplūdimyje vėl gali nuo rugpjūčio 1 dienos.

"Prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais galima jau nuo praėjusio šeštadienio. Melnragėje ir Giruliuose išsiimti 9 leidimai. Dar vienas leidimas tokiai prekybai išduotas Smiltynėje. Leidimus gavo visi, kas pateikė prašymus", - teigė J. Uptienė.

Patys verslininkai neslepia džiaugsmo, kad pagaliau klientams nereikės aiškinti, kodėl vienoje kavinėje galima nusipirkti alkoholio, o kitoje - ne. Mat dabar tokiai prekybai suteiktos vienodos galimybės.

O kad žmonės mėgsta laiką leisti pajūryje, puikiai atspindėjo praėjęs savaitgalis. Ypač Melnragėje svečių netrūko. Tačiau ten įsikūrusios vienos kavinės savininkė Guoda Steigvilaitė to su prekybos silpnaisiais alkoholiniais gėrimais grąžinimu nesiejo.

"Savaitgalį žmonių buvo nemažai, bet to nesiejame su alkoholio prekyba. Tiesiog vasara, geri orai. O ir dabar žmonės turi teisę rinktis. Negalvojame, ar dabar galėdami prekiauti alkoholiu uždirbsime daugiau. Prieš tai akcentavome problemą tik dėl spragos įstatymuose.

Yra daug gražių nestacionarių kavinių, todėl buvo nesąžininga joms neleisti prekiauti silpnaisiais alkoholiniais gėrimais. Dabar jaučiame laisvę. Kitiems metams daug neplanuojame, nes esama situacija parodė, kad reikia gyventi čia ir dabar", - sakė G. Steigvilaitė.

Uostamiestyje sezoninė licencija galioja nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 31 d. Tad paplūdimio kavinės prekiauti alkoholiu galės dar 2 mėnesius.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder