Parduodamas „Švyturys–Utenos alus“: vertė siekia daugiau nei 170 mln. eurų

Parduodamas „Švyturys–Utenos alus“: vertė siekia daugiau nei 170 mln. eurų

„Carlsberg“ koncernas pranešė ketinantis parduoti visas jam priklausančias Lietuvoje veikiančios įmonės „Švyturys–Utenos alus“ akcijas, pranešė vz.lt.

Akcijos parduodamos už ne mažesnę nei 174 mln. Eur sumą.

Bendrovės akcininkai informuojami, kad visos parduodamos akcijos gali būti įsigyjamos tik vienu paketu, pirmumo teisę turi esami bendrovės akcininkai, už akcijas turės būti apmokėta per du mėnesius, jei nebus susitarta kitaip.

„Carlsberg UK Holdings Limited“ informuoja laukiantis pageidavimų įsigyti akcijas iki rugsėjo 28 d.

„Carlsberg“ Klaipėdos alaus daryklą „Švyturys“ nusipirko 1999 metais.

Dainiaus Smailio, „Švyturys-Utenos alus“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktoriaus, komentaras apie žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl UAB „Švyturys-Utenos alus“ akcijų pardavimo:

„Carlsberg Group“ yra numačiusi perkelti „UAB „Švyturys-Utenos alus“ akcijas į kitą savo grupės kontroliuojančią bendrovę. Pagal Lietuvos įstatymus, pirmenybę įsigyti akcijas turi esami akcininkai, todėl „Carlsberg UK Holdings Limited“ yra paskelbusi privalomą pasiūlymą visiems „Švyturo-Utenos alus“ įmonės akcininkams dėl akcijų įsigijimo.

Šis pasiūlymas nereiškia, kad įmonė yra parduodama ar jai ieškoma pirkėjo. Tai privaloma procedūra perkeliant akcijas iš vienos kontroliuojančios bendrovės į kitą. „Švyturys-Utenos alus“ įmonės veiklai tai neturės jokios įtakos.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder