Didžiausiame informacinių ir ryšių technologijų renginyje Vilniuje - 5,5 tūkst. dalyvių

Didžiausiame informacinių ir ryšių technologijų renginyje Vilniuje - 5,5 tūkst. dalyvių

Trečiadienį, lapkričio 6-ąją, Vilniuje, parodų ir kongresų centre "Litexpo", startuoja didžiausias Europos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) renginys "ICT2013: Create, Connect, Grow" ("Informacinės ir ryšio technologijos 2013: kurti, jungti, augti").

Renginyje laukiama apie 5500 dalyvių iš viso pasaulio.

ICT2013 - jau 20-asis ICT renginys. Rytų Europoje jis vyks pirmą kartą. Tai vienas reikšmingiausių Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai renginių, organizuojamas Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijų kartu su Europos Komisija (EK).

"Mums teko didelė atsakomybė kartu su Europos Komisija organizuoti šį renginį, kuris, esu tikras, taps katalizatoriumi dar spartesnei informacinių ir ryšių technologijų plėtrai ir ekonomikos augimui Europoje. ICT2013 yra puiki proga Lietuvai atskleisti savo potencialą IRT srityje, kurioje turime daugybę pasiekimų ir planų, kaip išlikti konkurencingais Europoje ir pasaulyje", - sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

ICT2013 sudaro 4 pagrindinės dalys: tarptautinė konferencija, paroda, susitikimai ryšiams užmegzti ir investuotojų forumas.

Konferencija skirta esamiems ir būsimiems IRT sektoriaus atstovams, tyrimų ir plėtros bei inovacijų programų dalyviams. Jos metu bus svarstomi Europos IRT politikos klausimai, dalinamasi įžvalgomis ir ateities vizijomis, siekiama užmegzti ryšių bendradarbiavimui IRT verslo, tyrimų ir inovacijų lygmeniu.

Konferenciją atidarys Prezidentė Dalia Grybauskaitė, už Europos skaitmeninę darbotvarkę atsakinga EK viceprezidentė Neli Kroes (Neelie Kroes), susisiekimo ministras R. Sinkevičius. Pranešimus skaitys mokslinės fantastikos rašytojas Davidas Brinas, lietuviškuoju Bransonu vadinamas "GetJar" įkūrėjas Ilja Laursas, Estijos Prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas (Toom Hendrik Ilves), Europos kosmoso agentūros specialistė Merilin Lengert (Maryline Lengert) ir daugybė kitų. Daugiau kaip keturiasdešimties lektorių iš viso pasaulio pranešimų temos - nuo plačiajuosčio interneto, kibernetinio saugumo ir nanomedžiagų iki debesų kompiuterijos ir žmogaus smegenų struktūros programavimo.

Parodoje prisistatys per 180 IRT srities įmonių iš įvairių šalių. Veiks ir specialus 260 kv. m dydžio Lietuvos paviljonas "Lithuanian Village". Čia gyvai ir originaliai bus pristatomi įdomiausi šalies IRT projektai, produktai, tyrimų rezultatai ir paslaugos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder