"Tapsis" padės greičiau atsiskaityti už prekes iš automatų

"Tapsis" padės greičiau atsiskaityti už prekes iš automatų

Pirmą kartą Lietuvoje įdiegta sistema, leidžianti išvengti grynųjų pinigų naudojimo pardavimo automatuose. Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektronikos rūmuose pradėjo veikti pirmieji užkandžių ir gėrimų pardavimo automatai, kuriuose už prekes galima atsiskaityti ne tik monetomis, bet ir bekontaktėmis elektroninėmis kortelėmis.

Nuo šiol elektroninėse piniginėse, vadinamose "Tapsis", turimas lėšas bus galima panaudoti įsigyjant ir pardavimo automatuose esančias prekes.

KTU yra pirmoji aukštoji mokykla šalyje, kurios studentai turi elektronines pinigines, integruotas studento pažymėjimuose. Virtualios piniginės, kuriose gali būti iki 100 litų suma, yra naudingos atsiskaitant universiteto teritorijoje esančioje valgykloje bei kopijavimo paslaugas teikiančiuose biuruose.

Anot UAB "Pardavimų automatai" technikos direktoriaus Sigito Stasionio, naujovė leis sutaupyti daug laiko visur skubantiems studentams ir tuo pačiu išspręs smulkių monetų klausimą.

"Nusipirkti gėrimą, šokoladinį batonėlį prireiks tik kelių sekundžių. Atsiskaityti yra labai paprasta. Užtenka tiesiog priglausti "Tapsis" kortelę prie specialiu ženklu pažymėto skaitytuvo ir pasirinkti norimus produktus. Ši galimybė leidžia atsisakyti varginančio smulkių monetų ieškojimo kišenėse ar galvosūkio, kur prireikus išsikeisti pinigus. Ypač tai aktualu vasaros metu, kai vaikštome tik su marškinėliais ir šortais, o piniginės įsidėti nėra kur", - teigia vienas iš įmonės vadovų.

S. Stasionio tvirtinimu, UAB "E - verslo klasteris" vystomas "Tapsis" projektas yra ne tik moderni naujovė, bet ir galimybė studentams taupyti.

"Tie, kurie atsiskaitys ne grynaisiais, o elektroniniais pinigais, už prekes mokės mažiau", - sakė bendrovės "Pardavimų automatai" technikos vadovas, įsitikinęs, jog naudotis moderniomis technologijomis vartotojai pradeda ne tik iš smalsumo, bet siekdami patogumo bei ekonominės naudos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder