Buto už namo kainą nepirks

Buto už namo kainą nepirks

Klaipėdos politikai nepritarė buto, kurio kaina pasirodė neadekvati, pirkimui. Bute turėjo būti apgyvendinti globos namų "Rytas" auklėtiniai.

Šiais metais Savivaldybė planavo nupirkti du butus, kuriuose būtų apgyvendinta 16 vaikų. Siekiama, kad vaikai gyventų šeimai artimoje aplinkoje, būtų užtikrinta jų galimybė gyventi privatumą bei jaukumą užtikrinančiose patalpose.

Abiem butams buvo numatyta 350 tūkst. eurų. Anksčiau šiais metais Naujojoje Uosto g. nupirktas butas kainavo 160 tūkst. eurų. Už antrąjį Dariaus ir Girėno g. buvo paprašyta 171 tūkst. eurų.

Klaipėdos miesto tarybai pasirodė, kad tokia kaina yra neadekvati, juolab kad, Registrų centro duomenimis, buto nusidėvėjimas yra 66 proc. Dalis politikų akcentavo, kad už norimo įsigyti buto kainą galima nupirkti visą namą, kuriame sąlygos vaikams būtų dar geresnės.

"Buvo gauti trys pasiūlymai, vienas buvo atmestas, nes neatitiko pirkimo sąlygų, kitą atsiėmė pats teikėjas, nes neturėjo įgaliojimo pateikti pasiūlymą, o trečiasis atitiko sąlygas ir vyko derybos dėl kainos", - aiškino Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Jis aiškino, kad, pagal globos namų pateiktus reikalavimus, buvo ieškoma 4 kambarių, kurie būtų ne mažiau kaip po 12 kv. m ploto, buto su 2 sanitariniais mazgais, svetaine, virtuve. Svarbūs ir atstumai - iki ugdymo įstaigos ir parduotuvės turėtų būti ne daugiau nei kilometras.

"Šis butas atitiko nustatytus reikalavimus, o galutinė pasiūlyta pardavėjo kaina neviršijo 10 proc. rinkos vertės, kaip numatyta pirkimo sąlygose. Skelbimuose yra visokiausių butų už įvairias kainas, bet pasiūlymų mes negauname. Buvo ne vienas ir ne du skelbimai, bet nepavyksta iš pirmo karto nupirkti buto", - pasakojo E. Simokaitis.

Iki šiol vaikų globos namų auklėtiniams yra nupirkti jau 4 butai, šis turėjo būti penktasis. Politikams nepritarus pirkimui, konkursą Savivaldybės administracija skelbs iš naujo.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder