Kokį būsto šildymą renkasi pirkėjai?

Kokį būsto šildymą renkasi pirkėjai?

Kaip pirkėjui žinoti, koks šildymas jam apsimokės labiau – centrinis ar savarankiškai reguliuojamas? Kokiam šildymui būsto ieškantieji teikia pirmenybę, kokių pasiūlymų šiuo metu yra daugiau?

Nors yra populiaru manyti, kad būsto pirkėjai neabejodami renkasi savarankiškai reguliuojamą šildymą, tačiau nekilnojamojo turto portalo aruodas.lt respondentai patvirtina šį teiginį tik iš dalies. Apie 40 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų nedvejotų ir rinktųsi būstą tik su savarankiškai reguliuojamu šildymu, kiti 30 proc. atsižvelgtų, koks tai šildymas tiksliau, kokia jo kaina palyginti su alternatyvomis, kaip jis paskirstomas ir pan.

Likusieji 30 proc. visiškai nenorėtų būsto, kuriame šildymą galėtų reguliuoti patys. Jie baiminasi, kad toks šildymas gali kainuoti brangiau.

Ką rodo nekilnojamojo turto skelbimai? Iš aruodas.lt publikuojamų skelbimų matyti, kad Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje parduodamuose namuose daugiausiai įrengtas dujinis šildymas. Kitur – šildymas elektra arba kietuoju kuru. Vos iki 5 proc. šiuo metu parduodamų namų įrengtas centrinis šildymas.

Analizuojant butų skelbimus, matyti, kad šiuo metu daugiau nei 2 300 aruodas.lt publikuojamų butų Vilniuje skelbimų siūlomi butai, kuriuose įdiegtas savarankiškai reguliuojamas šildymas. Tai sudaro beveik 25 proc. visų Vilniuje parduodamų butų publikuojamų pasiūlymų. Kaune tokių pasiūlymų apie 360 (18 proc.), Klaipėdoje – apie 260 (apie 5 proc.).

Vilniuje parduodamų butų, kuriuose įdiegtas centrinis šildymas, pasiūlymų šiuo metu yra apie 3200 (apie 32 proc.), Kaune – apie 500 (25 proc.), Klaipėdoje – apie 800 (apie 14 proc.).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder