Laukia nesulaukia renovacijos

Laukia nesulaukia renovacijos

Taikos pr. 33 namo gyventojai jau beveik pustrečių metų laukia šio daugiabučio renovacijos. Iš pradžių neatsirado norinčiųjų atlikti darbus, o dabar išgąsdino raštai apie banko atsisakymą finansuoti namo modernizaciją.

"Vakarų ekspresas" dar praėjusių metų liepą rašė apie tirpstančią minėto namo gyventojų kantrybę. Šis namas, administruojamas "Vėtrungės būsto", dalyvauja Klaipėdos miesto energinio efektyvumo didinimo programoje, kurią koordinuoja Savivaldybė.

Gyventojai guodėsi, kad nuo 2013 m. sumažėjo kompensuojama darbų suma, išaugo jų savikaina, esą procesas vilkinamas, bet kaltų nėra. Tuomet "Vėtrungės būsto" atstovai teigė, kad tokia Taikos pr. 33 namo situaciją nulėmė ne administratoriaus, o Savivaldybės neapdairumas. Ne iš pirmo karto pavyko konkursas dėl projektavimo ir rangos darbų, nerastas rangovas, buvo koreguotas ir vėl iš naujo derintas investicinis planas. Esą ankstesniame buvo rinkos realijų neatitinkanti darbų kaina.

Galiausiai praėjusių metų rudenį buvo išrinktas rangovas, pasisiūlęs darbus atlikti už beveik 370 tūkst. eurų. Artėjant žiemai gyventojai teigė tikėjęsi, kad pirmieji darbai bus atlikti dar 2015-aisiais. Pasak klaipėdiečių, dalis laiptinių langų išdaužyti vandalų, likusios duženos kėlė pavojų praeinantiems gyventojams, būtinai reikėjo keisti ir laukujes duris. Iki šiol, anot gyventojų, dar niekas nepradėta, bet jau gautas rangovų pažadas, kad langai ir durys laiptinėse bus pakeisti per šią žiemą.

Vis dėlto dar kartą kreiptis į žiniasklaidą klaipėdiečius paskatino pastebėtas skelbimas, kuriame teigta, esą renovacijos nebus, nes bankas atsisako finansuoti modernizaciją.

"Iš pradžių pinigai buvo, o dabar jų jau nebeliko? Gal kalėdinėms premijoms kas nors išsidalino?" - versijas kėlė gyventojai.

Administratoriaus "Vėtrungės būsto" atstovas Paulius Ugianskis patikino, kad šiam namui Šiaulių bankas pritarimą dėl finansavimo yra suteikęs.

"Klientų nuogąstavimai neturi pagrindo. Šiuo metu su rangos darbų konkursą laimėjusia įmone yra derinamos rangos sutarties sąlygos, o sausio 27 dieną jau planuojama ją pasirašyti", - aiškino P. Ugianskis.

Šią savaitę viešai paskelbtoje Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento informacijoje apie Klaipėdos energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose programos įgyvendinimą nurodoma, kad išties esama problemų dėl finansavimo. AB Šiaulių bankas informavo visus projekto dalyvius, kad norinčių dalyvauti daugiabučių namų atnaujinimo programoje, t. y. daugiabučių, kurie yra pasiruošę investicinius projektus bei nusipirkę rangos darbus, yra daugiau nei šiuo metu skirta lėšų minėtai programai finansuoti. Įvertinęs programos apimtį bankas aiškino, kad 2015 m. negalės pasirašyti kreditavimo sutarčių su visais norinčiais. Tikimasi, kad daugiabučiai, kurie nepasirašė kreditavimo sutarčių pernai, tai galės padaryti šiemet, kai bankas gaus papildomų lėšų projektams finansuoti.

Teigiama, kad bankams skyrus lėšas, statybos darbai nedelsiant būtų pradėti Sportininkų g. 8, Sportininkų g. 16, Pušyno g. 29, Taikos pr. 33, Taikos pr. 35B, Taikos pr. 35C, Sausio 15-osios g. 24, I. Simonaitytės g. 17 ir Nidos g. 40.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder