Unikalus vaizdas - tik pro viršutinių aukštų langus

Unikalus vaizdas - tik pro viršutinių aukštų langus

Klaipėdos miesto skaudulius gydyti imasi privatus verslas. Ilgus metus apleistas vietas ar pastatus-vaiduoklius įsigiję verslininkai per trumpiausią laiką griuvėsius paverčia patogiam gyvenimui pritaikytais gyvenamaisiais kvartalais ar akį džiuginančiais objektais.

Pačiame miesto centre, J. Zauerveino gatvėje, per ištisus nenaudojimo dešimtmečius valkatų lindyne virtusio vaikų darželio vietoje jau stovi visiškai naujas daugiabutis gyvenamasis namas. Kiemelyje, kuris buvo virtęs neįžengiamais šabakštynais, viliojusiais benamius, sparčiai kyla antrojo mūrinio pastato sienos.

Iki vasaros pabaigos šiame sklype bendrovė „Veino NT“ planuoja pastatyti šiuolaikišką daugiabutį su žaliosiomis erdvėmis poilsiui bei dideliu kiemu, kuriame tilps visų gyventojų automobiliai. Pirmajame gyvenamajame name greta J. Zauerveino gatvės jau įsikūrė gyventojai.

Vienintelis tokios koncepcijos būstas Klaipėdoje

„Zauerveino apartamentai“ – vienas iš nedaugelio Klaipėdoje naujai plėtojamų gyvenamųjų namų kvartalų projektų.

Nekilnojamojo turto specialistai konstatuoja, kad nauji kvartalai uostamiestyje plečiasi vangiai. Daugelis išplėtotų kvartalų šiuo metu tik išparduoda prieš kelerius metus pastatytus butus. „Zauerveino apartamentų“ plėtotojai siūlo išimtinai naujos statybos butus su erdviu uždaru kiemu.

Stabili investicija

Nekilnojamojo turto profesionalų manymu, šis projektas J. Zauerveino gatvėje neturi analogų visoje Klaipėdoje. „Miesto centre butai, taip pat ir naujos statybos, parduodami nuolat. Tačiau šis projektas yra unikalus. Tokios koncepcijos būsto uostamiestyje nėra. Kai kurie butai turi atskirus įėjimus ir net privačius kiemelius. Be to, abu namai turės savo uždarą kiemą, savo žaliąją zoną su vaikų žaidimų aikštele. Be to, nors namai centre, tačiau nuošaly judrių gatvių“, - pranašumus atskleidė kredito unijos „Mėmelio taupomoji kasa“ atstovas Tomas Karkauskas.

„Zauerveino apartamentai“ patrauklūs ir tiems, kurie ieško galimybės investuoti savo kapitalą. „Dėl sumenkusio pasitikėjimas grynaisiais pinigais, akcijų rinkų griūčių, valiutų kursų svyravimų žmonės linkę rinktis stabilesnį investavimo būdą – nekilnojamąjį turtą. Ypač tą, kuris gali generuoti pajamas. O Klaipėdoje pasiūla tikrai yra“, - įsitikinęs NT agentūros „Vestus“ vadovas Vytautas Šimanskis.

Nuošali vieta centre

„Zauerveino apartamentai“ yra pačiame miesto centre, tačiau J. Zauerveino g. 16 butus įsigiję naujakuriai galės pailsėti nuo miesto šurmulio, mat sklypas yra atokiau judrių gatvių. Užsinorėjus pasivaikščioti galima eiti į netoli esantį Skulptūrų parką, pramogauti Klaipėdos senamiestyje, pėsčiomis nueiti į atnaujintą Dramos teatrą, arba persikelti per Kuršių marias į Smiltynę. Juk „Smiltynės perkėlą“ taip pat bus galima pasiekti pėsčiomis!

Butus šiuose namuose įvertins ir auginantieji vaikus. Nes visai šalia namų yra net kelios mokyklos – M. Gorkio vidurinė bei Vitės pagrindinė mokyklos, S. Dacho progimnazija ir Vytauto Didžiojo gimnazija, Lietuvos aukštoji Jūreivystės mokykla

Mėgstantiems tenisą – M. Gorkio mokyklos kieme įrengti teniso kortai.

Netoli yra ir pirminės sveikatos priežiūros centrai, visos reikalingos valstybinės ir savivaldybės įstaigos. Patogu nuvykti į visus Klaipėdos didžiuosius prekybos ir pramogų centrus, Melnragę ir Girulius, kitus svarbius objektus.

Moderni aplinka miesto širdyje

„Kai bus pastatytas antrasis namas ir visiškai sutvarkyta aplinka, šalia namo bus įrengtas erdvus ir tvarkingas kiemas su pėsčiųjų takais, poilsio zonomis, jaukiomis žaidimų aikštelėmis vaikams, o visas sklypas apsodintas įvairiais, net ir egzotiniais augalais pagal modernų apželdinimo projektą. Projektuojant aplinką stengtasi išsaugoti kuo daugiau senųjų medžių. Iškirtome tik krūmus ir menkaverčius medelius“, - pasakojo „Zauerveino apartamentus“ plėtojančios UAB „Veino NT“ direktorius Tadas Varpiotas.

Pasak verslininko, projektuojant gyvenamuosius namus buvo stengtasi išlaikyti namų ir kitų aplinkinių pastatų stiliaus vientisumą, naudojant tas pačias apdailos medžiagas. Statomų pastatų fasadai dera prie Klaipėdos senamiesčiui būdingų pastatų, tačiau yra modernūs ir unikalūs savo architektūriniais sprendimais.

„Išduosiu paslaptį, kad iš viršutinių namo aukštų atsiveria puiki Kuršių marių ir Smiltynės panorama. Pro langus galima stebėti ir laivų eismą, kuris vakare atrodo ypač įspūdingai“, - šypsojosi T. Varpiotas.

Erdvus kiemas, saugi aplinka

Statytojai garantuoja, kad Zauerveino apartamentų naujakuriai gyvens itin taupiuose butuose, kuriuos statant siekiama išvengti menkiausio šilumos praradimo. „Numatyta daugiabučių energinio naudingumo klasė – ne žemesnė kaip B. Sumontuota moderni šildymo sistema leis lengvai reguliuoti šilumą butuose. Butuose įrengtas grindų šildymas taip pat sumažina buto šildymo išlaidas“, - pasakojo T. Varpiotas.

Kiekviename bute įrengtos telefonspynės, įstatytos šarvuotos durys. Teritorija jau yra aptverta. Du įvažiavimai į kiemą uždaromi automatiniais užtvarais.

Kiekvienas butas turės savo vietą automobiliui, kuri bus priskirta perkant butą, tad gyventojams nereikės rūpintis, kur, grįžus namo, saugiai palikti savo transporto priemonę. (Esant poreikiui bus galima įsigyti papildomą vietą). Kvartalo ribose numatoma iki 75 antžeminių automobilių stovėjimo vietų.

Reklama

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder