Prezidentas susipažins su Klaipėdos SGD terminalu

Prezidentas susipažins su Klaipėdos SGD terminalu

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį lankysis Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale. Tai bus pirmasis G. Nausėdos vizitas į terminalą. 

„Prezidentas penktadienį lankysis SGD terminale siekdamas susipažinti su šiuo strateginiu objektu, kuris yra neatsiejama Lietuvos energetinės infrastruktūros dalis“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis. 

Kartu į Klaipėdą vyks ir energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, BNS patvirtino Energetikos ministerija. 

„Klaipėdos nafta“ BNS pranešė, kad su prezidentu susitiks bendrovės generalinis direktorius Darius Šilenskis, laikinasis Terminalų valdymo tarnybos direktorius Rimas Rusinas bei Reguliuojamos veiklos ir SGD projekto vadovas Arūnas Molis.

Naftos ir SGD terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ iki 2024 metų pabaigos turėtų išpirkti SGD laivą-saugyklą „Independence“, kai baigsis jo numos sutartis su Norvegijos bendrove „Hoegh LNG“. 

Šiaurės investicijų bankas (NIB) paskolino įmonei iki 160 mln. eurų SGD laivo įsigijimui ir dar 134,1 mln. eurų – laivo nuomos mokesčiui, paskirstant jį iki 2044 metų. 

Tai jau antras Lietuvos energetikos objektas, kuriame pastaruoju metu lankosi prezidentas. Liepą jis vyko į Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę (HAE).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder