„Circle K“ – skaidriausių Lietuvos įmonių sąrašo viršūnėje

„Circle K“ – skaidriausių Lietuvos įmonių sąrašo viršūnėje

Vieną didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų valdanti Kanados kapitalo bendrovė „Circle K“ šiemet pakilo į skaidriausių šalies įmonių sąrašo viršūnę. Sąrašą sudarantis tarptautinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius „Circle K“ įvertino kaip 100% skaidrią.

Įmonė pirmą vietą šiais metais dalinasi su „Energijos skirstymo operatoriumi“ ir „Tele2“. Pernai „Circle K Lietuva“ kartu su „Lietuvos dujų tiekimu“ skaidriausių įmonių sąraše užėmė 9-10 vietas.

„Circle K Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas sako, kad įmonės reputaciją bei įvaizdį formuojančios taisyklės taikomos ne tik įmonės viduje: aukštus skaidrumo, etikos bei kokybės reikalavimus ji kelia ir savo gamintojams, tiekėjams bei kitiems partneriams.

„Būdami didžiausia pagal pajamas šalies mažmenine degalų prekybos įmone ir viena pagrindinių mokesčių mokėtojų į šalies biudžetą, šiemet aukščiausią įvertinimą gavome ir iš tarptautinių skaidrumo auditorių. Malonu išsiskirti tokiame kontekste ir norisi tikėtis, kad dar po poros metų daugiau šio sektoriaus atstovų „Transparency International“ skaidrumo sąraše palypės aukščiau, nes įmonės reputacija šiais laikais yra ir jos vizitinė kortelė“, – sako S. Mačiukas.

2018-2019 finansiniais metais „Circle K Lietuva“ pardavimo pajamos siekė 574 mln. eurų. Pernai  valstybės biudžetą įmonė sumokėjo 140,3 mln. eurų įvairių mokesčių ir pagal šį rodiklį buvo šešta Lietuvoje.

100 proc. UAB „Circle K Lietuva“ akcijų priklauso Toronto vertybinių popierių biržoje kotiruojamai Kanados bendrovei „Alimentation Couche-Tard, Inc.“, valdančiai daugiau nei 16 tūkst. parduotuvių ir degalinių tinklą Šiaurės Amerikoje bei Europoje. Kontrolinis daugiau kaip 50 proc. „Alimentation Couche-Tard, Inc.“ akcijų paketas priklauso verslininkams Alain Bouchard, Jacques D‘Amours, Richard Fortin ir Real Plourde. 

Daugiau kaip 900 darbo vietų įkurusi „Circle K“ yra didžiausia pagal pajamas Lietuvos mažmeninės naftos prekybos bendrovė. Didžiąją dalį jos degalinių tinklo sudaro viso aptarnavimo degalinės – jų yra 77, dar 11 – automatinės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder