Išsikviesti valytoją - jokių problemų

Išsikviesti valytoją - jokių problemų

Namų valymo paslaugomis Lietuvoje naudojasi vis daugiau žmonių, tai rodo ir tokias paslaugas teikiančių darbuotojų užimtumas.

Valymo kainos - pačios įvairiausios, jei namai ne itin apversti, galite išsiversti ir su 25 eurais. Nors verslo liudijimų šiai veiklai išduodama vis daugiau, ne visi valytojai dirba legaliai.

Už 100 eurų išvalys viską

Viename didžiausių skelbimų portalų apstu pasiūlymų išvalyti namus, pagal kiekvieno kliento pageidavimus ir kišenę.

Štai Vilniuje namus ir butus valanti moteris šias paslaugas siūlo vos už 25 eurus už 50 kv. metrų plotą, čia pat priduria, kad į kainą įeina tik pagrindiniai darbai - siurbimas, plovimas, dulkių valymas. „Jeigu norite, kad išvalyčiau ir spinteles ar sekcijas, šaldytuvą, tai kainuos papildomai. Už 100 eurų jau viską išvalyčiau iš esmės, net ir langus. Kiek reikia, tiek išvalysiu. Priemonių valymui pati neimu, bet jei reikia, galiu paimti“, - sakė telefonu atsiliepusi moteris.

O portale pasiskelbusi valymo paslaugas Kaune teikianti moteris už 50 kv. metrų plotą prašo 35 eurų. Tačiau pageidaujant, sakė, gali taikyti ir nuolaidas, viskas aptariama vietoje, taip pat ir papildomų paslaugų kainos. Jeigu klientas pageidauja greitai sutvarkyti namus ar butą, darbuotoja priduria, kad tai ne problema, mat turinti pagalbininkę.

Klaipėdoje butus ir namus valanti moteris, paklausus dėl paslaugų kainų, tiesiai šviesiai rėžė, jog už 50 kv. metrų plotą ima 60 eurų. „Jei periodiniai valymai, tai pigiau, jei vienkartiniai - brangiau. Jei nesate labai aptukę riebalais, daugiau šešiasdešimt nekainuos, - aiškino pašnekovė. - Anądien 9 valandas valiau vieną virtuvę, nes seno žmogaus, tai košmaras, paprašiau 80 eurų tiesiai šviesiai, nes pati chemijos prisikvėpavusi.

Priemones galiu ir savo atsivežti, pagal kliento pageidavimą, į kainą mano priemonės įsiskaičiuoja. Sąskaitos išrašymas irgi ne problema.“

Valytojų daugėja

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, gyventojų, įsigyjančių verslo liudijimus namų tvarkymo ir ruošos darbus apimančioms veikloms vykdyti, skaičius didėja. Nežymus sumažėjimas buvo stebimas tik 2018 metais, tačiau šįmet įsigyjančių namų tvarkymo verslo liudijimus skaičius auga.

VMI informuoja, jog per 2019 metų I pusmetį namų ūkio veiklos paslaugas teikė 1485 gyventojai, tai 142 daugiau nei pernai tuo pačiu laiku.

Populiarėja ir laiptinių bei langų valymo paslaugos. VMI informacija, per I šių metų pusmetį laiptinių valymo paslaugas teikė 224 gyventojai, 55 daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Langų valytojų šįmet padaugėjo 17-ika, nuo 50 pernai, iki 67 - šįmet.

Reklama: vitaresta.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder