Klaipėdoje atidaromas atnaujintas "Švyturys"

Klaipėdoje atidaromas atnaujintas "Švyturys"

Jau liepos 14 dieną klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės apsilankyti rekonstruotoje "Švyturys Brewery" darykloje. Šiame įspūdingame objekte vyks naujų alaus rūšių kūryba, eksperimentai, ekskursijos ir kultūriniai renginiai.

"Švyturys Brewery" duris atveria po 3 metus trukusios senosios Klaipėdos daryklos, kur alus verdamas nuo 1784 m., rekonstrukcijos. Projektas kainavo 7 mln. eurų. Tai - bendra "Švyturio-Utenos alaus", "Carlsberg Group" bei žinomų JAV craft aludarių "Brooklyn Brewery" investicija.

Uostamiestyje viešėjęs "Brooklyn Brewery" prezidentas Robin Ottaway džiaugėsi radęs aludarius, kurie yra atsidavę savo darbui ir deda visas pastangas, kad vartotojams Lietuvoje galėtų pasiūlyti kuo daugiau naujų alaus rūšių bei skonių.

"Mus sieja aistra ir vienodas požiūris į tai, ką darome", - pabrėžė ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavęs R. Ottaway.

"Švyturys Brewery" alaus darykloje po vienu stogu telpa moderni craft alaus linija, gastrobaras "Švyturys B-House", parduotuvė, alaus muziejus, konferencijų bei degustacijų salės. Daryklos lankytojai galės dalyvauti ekskursijose po gamybos patalpas ir įsitikinti, kad alus gaminamas tik iš natūralių ingredientų.

EKSKURSIJOS. Daryklos lankytojai galės dalyvauti ekskursijose po gamybos patalpas ir įsitikinti, kad alus gaminamas tik iš natūralių ingredientų. "Švyturys Brewery" nuotr.

Nors įprasta, kad alaus daryklos statomos už miesto ribų, "Švyturio-Utenos alaus" ir "Carlsberg" vadovas Baltijos šalyse Rolandas Viršilas teigė, jog norėta išsaugoti istorinį objektą. "Taip pat norime būti atviri visuomenei, parodyti žmonėms, kaip gaminamas alus. O juk užmiestyje esančias daryklas pasiekti gana sudėtinga", - užmojus įvardijo R. Viršilas.

Bendrovių vadovas akcentavo, kad darykloje nėra aklinų sienų. Gastrobaro "Švyturys B-House" lankytojus ir alaus gamintojus skirs tik stiklinė pertvara, taigi žmonės galės bent akies krašteliu pamatyti, kaip gimsta alus.

"Švyturys Brewery" vadovė Džuljeta Armonienė akcentavo, kad naujoje darykloje bus galima gaminti labai mažus alaus kiekius - vos 5 tūkst. litrų. Na, o "Raudonų plytų dirbtuvėse" minimali partija sieks vos 100 litrų. Taigi, ši vieta taps puikia terpe drąsesniems eksperimentams. Naudodami netradicinius ingredientus, alaus gamintojai nori išgauti netikėtų, netgi avangardinių skonių.

"Džiugu, jog žmonės ne tik galės pamatyti visą kūrybos procesą, bet ir pateikti savo pasiūlymus, idėjas", - pabrėžė Dž. Armonienė.

Gamybos galimybes išplės ir naujas modernus įrenginys - apynių ekstraktorius, kuris padės išskirti įvairiausių žolelių ekstraktus. Visa daryklos įranga vienu metu leis brandinti 18 alaus rūšių. Beje, darykloje įrengtuose rūsiuose medinėse statinėse bus brandinamas išskirtinis, proginis alus.

KULTŪRA. Planuojama, kad darykloje įsikūrusiame gastrobare vyks įvairūs koncertai, parodos ir kiti kultūriniai renginiai. "Švyturys Brewery" nuotr.

Bendrovės rinkodaros vadovas Andrius Bagdzevičius pridūrė, kad šiemet bendrovės tikisi realizuoti bent dešimt naujų receptų.

Tikimasi, kad naująjį objektą kasmet aplankys per 20-30 tūkst. žmonių. "Nors Lietuvoje egzistuoja gilios aludarystės tradicijos, gaila, jog žmonės per mažai žino apie šį gėrimą", - nuomone dalinosi A. Bagdzevičius.

"Švyturio-Utenos alaus" ambicija - kelti alaus kultūrą šalyje, o daryklą paversti aktyvia kultūrine, menine bendruomenės susibūrimo vieta.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder