Klaipėdos LEZ steigiasi inovatyvių statybinių medžiagų gamintojas

Klaipėdos LEZ steigiasi inovatyvių statybinių medžiagų gamintojas

Klaipėdos LEZ steigiasi inovatyvių statybinių medžiagų gamintojas

2019-12-16 08:28

Klaipėda, gruodžio 16 d. (ELTA). Monake įsikūrusi bendrovė „GRH International“ nusprendė Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) steigti naująją savo įmonę.

„GRH International“ kuria technologijas, kurios leistų gaminti tvarias ir inovatyvias medžiagas statybų rinkai. Naujoji įmonė „GRH LT“ įsipareigoja tęsti vystymo procesą ir pristatyti statybų pramonei naujas daugiasluoksnes kompozitines plokštes. Planuojama įdarbinti iki 50 darbuotojų, kurie atliks mokslo ir technologinės plėtros, gamybos ir administracines funkcijas.

„Atlikę kruopščias gamyklai tinkamos vietos paieškas įvairiose šalyse, džiaugiamės pasirinkę Lietuvą. Tiesą sakant, mus taip sužavėjo darbo jėgos kokybė ir palanki aplinka verslui, kad nusprendėme Lietuvoje vykdyti ne tik gamybą, bet ir sukoncentruoti visas savo operacijas, įskaitant mokslinių tyrimų ir plėtros. „Didžiulė parama, kurios sulaukėme iš „Investuok Lietuvoje“ ir Klaipėdos LEZ padėjo mums galutiniai apsispręsti pasirinkti Lietuvą, – teigia „GRH LT“ direktorė Jacqueline Thormities.

Įmonė „GRH LT“ planuoja eksportuoti savo produkciją į Skandinavijos šalis, Jungtinę Karalystę ir kitas užsienio rinkas, o Klaipėda yra puiki strateginė vieta su tam ypač svarbiu jūros uostu. 

Klaipėdos Laisvosios Ekonominės Zonos vadovas Eimantas Kiudulas sako, kad „GRH LT“ puikiai tinka šiai zonai, nes apima tiek inovatyvią gamybą, tiek pasaulinį eksportą, tiek vietoje vykdomus mokslinius tyrimus ir plėtrą.

„Didžiuojamės matydami, kaip „GRH LT“ savo veiklai vos per keletą mėnesių tinkamai pritaikė „FlexStart“ patalpas. Tiesą sakant, būtent Klaipėdoje veikia daugiausia tiesioginių užsienio investicijų pritraukusių gamybos įmonių, turinčių mokslinių tyrimų ir plėtros bei kompetencijų centrus šalyje. Todėl „GRH LT“ atėjimas dar labiau sustiprina Klaipėdos, kaip regioninio aukštą pridėtinę vertę kuriančio centro, pozicijas“, – sako E. Kiudulas.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ vykdomojo direktoriaus Manto Katino, bendrovės „GRH LT“ sprendimas įsikurti Klaipėdoje ir steigti tiek gamybos, tiek mokslinių tyrimų ir plėtros padalinius yra unikalus. Dažnai užsienio kapitalo įmonės mokslinių tyrimų ir plėtros centrus steigia gerai pažįstamoje aplinkoje. Todėl tokie sprendimai parodo, kaip stipriai pasitikima Lietuvos inžinieriais ir kaip gerai Lietuva vertinama kaip šalis, kurioje vykdomi žiniomis grįsti projektai.

UAB „GRH LT“ pasirašė sutartį su Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) dėl projekto „Moksliniai tyrimai inovatyviems ir tvariems statybų sprendiniams kurti“ vykdymo, ir pasak bendrovės direktorės, tai tik dar vienas įrodymas, kad Lietuva remia verslo plėtrą ir inovacijas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder