„Norfa“ šv. Velykų sekmadienį nedirbs

„Norfa“ šv. Velykų sekmadienį nedirbs

Šiemet, kaip ir kelerius pastaruosius metus, „Norfos mažmenos“ prekybos centrai šventinį Velykų sekmadienį, balandžio 21-ąją, nedirbs.

Be to, šeštadienį, balandžio mėn. 20 d., „Norfos“ parduotuvės dirbs 2 valandom trumpiau. Balandžio 22-ąją, pirmadienį, visos „Norfos“ dirbs įprastu grafiku.

„Norfos mažmenos“ vadovybė įsitikinusi, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės”. Jau kelerius metus ne tik per Velykas, bet ir pirmąją šv. Kalėdų, taip pat Naujųjų metų dieną „Norfa“ parduotuvės iš viso nedirbo.

Pasak „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininko Dainiaus Dundulio, kai kurie darbo laiko apribojimai yra reikalingi, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų. „Šventinėmis dienomis ramybės ir pastovumo jausmas yra būtini“, - sakė D. Dundulis.

„Norfos mažmena“ pirmoji tarp prekybos tinklų savanoriškai nustojo dirbti per didžiąsias šventes. Be to, bendrovė jau du kartus trumpino savo parduotuvių darbo laiką sekmadieniais. „Norfos“ vadovai įsitikinę, kad šis procesas turėtų tęstis. „Prekybos laikas Lietuvoje turėtų būti sureguliuotas panašiai, kaip vakarų valstybėse, todėl specialaus įstatymo, ribojančio visų prekybos tinklų darbo laiką sekmadieniais priėmimas, būtų geriausia išeitis“, - tvirtino D. Dundulis.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder