Vilniuje pasitiktas pirmasis lėktuvas iš Astanos

Vilniuje pasitiktas pirmasis lėktuvas iš Astanos

Vilniaus oro uoste nusileido skrydžių bendrovės „SCAT Airlines“ lėktuvas, skridęs iš Kazachstano sostinės Astanos. Tai pirmasis įmonės žingsnis ne tik į Baltijos, bet ir Europos Sąjungos šalis. Tikimasi, kad naujoji kryptis iš Vilniaus į Astaną bus patraukli abiejų šalių gyventojams ir užtikrins abipusius turistų srautus. 

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Marius Gelžinis teigia, kad naujasis maršrutas - gera žinia mūsų šalies verslininkų bendruomenei ir ieškantiems dar neatrastų vietų savo atostogoms.

Pastebima, kad studentus iš Kazachstano domina lietuviški universitetai, į Lietuvą dažnai atvyksta sporto entuziastai bei menų kolektyvai. Kazachstano įmonėms patrauklios ir finansinių technologijų bei pradedančios įmonės, gyventojams - medicinos ir poilsio centrai. 

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Kazachstane Vytauto Naudužo, šio skrydžio atsiradimas paskatins perspektyvią prekybą tarp abiejų šalių ir 1,7 mlrd. JAV dolerių siekianti suma šiemet gali pasiekti 2 mlrd. aukštumas.

„Šiandien turime gerą ir labai gerą naujienas. Gera - tai naujas maršrutas, dėl kurio kelionės iš Vilniaus į Astaną bei kitus Vidurinės Azijos ir Kinijos miestus tampa patogesnėmis, mažiau varginančiomis. Labai gera - tiesioginiai skrydžiai tarp Astanos ir Vilniaus pasitarnaus kaip katalizatorius suartinant Kazachstano ir Lietuvos žmones, stiprinant dviejų šalių bendradarbiavimą įvairiose srityse“, - sakė diplomatas.

Pasak ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus, nors Lietuvos verslas žvalgosi į Kazachstano rinką, bet potencialas išlieka neišnaudotas. „Siekiant paskatinti verslo plėtrą, paleista lietuviškos kilmės prekių eksporto kredito garantijų į Kazachstaną programa, kuri leidžia amortizuoti rinkos rizikas. Tuo tarpu tiesioginis skrydis, nesvarbu į kokią šalį, visuomet yra postūmis tiek turizmo, tiek verslo plėtrai“, - teigia ūkio ministras.

„SCAT Airlines“ lėktuvai iš Vilniaus į Astaną kils du kartus per savaitę - ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Skrydis truks 4 val. 40 minučių. Per Astaną „SCAT Airlines“ keleiviai galės pasiekti ir kitus Kazachstano miestus: Almatą, Šymkentą, Aktobę, Pavlodarą, Oskemeną bei susisiekti su Kinija. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder