Britai skyrė 20 mln. svarų sterlingų potvynių ir bangų energijos projektams

Britai skyrė 20 mln. svarų sterlingų potvynių ir bangų energijos projektams

Didžioji Britanija paskelbė apie 20 mln. svarų sterlingų (83,4 mln. litų) vertės konkursą, skirtą paremti du eksperimentinius energijos projektus, nes vyriausybė siekia skatinti ekologiškų technologijų naudojimą, kad jomis būtų galima energija aprūpinti daugiau namų ir bendrovių bei sumažinti išmetamo anglies dioksido kiekį.

Elektros energija iš jūros bangavimo gali sudaryti iki 20 proc. dabartinės elektros paklausos Didžiojoje Britanijoje, ją naudojant taip pat galima padėti šaliai pasiekti planinius klimato rodiklius ir paremti tūkstančius darbo vietų, teigia Energetikos ir klimato kaitos departamentas.

Didžiosios Britanijos kompanijos ir organizacijos galės varžytis dėl dalies 20 mln. svarų prizo, apie kurį pirmą kartą buvo paskelbta praėjusią vasarą. Apie konkurso nugalėtojus vyriausybė praneš šių metų pabaigoje.

Lobistinė organizacija "RenewableUK" apskaičiavo, jog reikia mažiausiai 120 mln. svarų, kad tokia energija būtų visiškai pritaikyta Britanijos pramonėje.

Šios technologijos plėtrai, kaip ir kitų atsinaujinančios energijos technologijų, saulės ar biomasės energijos, būtina, kad vyriausybės finansavimas pasiektų komercinę skalę ir galiausiai subsidijas. Europos vandenynų energijos asociacija teigia, kad bangų ir potvynių energija iki 2050-ųjų gali patenkinti 15 proc. Europos energijos poreikių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder