Dauguma bankų neigia gelbėję klientams išvengti mokesčių

Dauguma bankų neigia gelbėję klientams išvengti mokesčių

Tarptautinės bankininkystės milžinai paneigė kaltinimus, esą jie padėję klientams vengti mokesčių naudojant sudėtingas lengvatinio apmokestinimo priemones. Apie tai informuoja BBC.

Nutekintuose vadinamuosiuose "Panamos dokumentuose" figūruoja tokios garsios finansinės institucijos kaip HSBC, "Credit Suisse" ir "RBS Coutts Trustees" RBS.

Balandžio 3 d. vakare žiniasklaida publikavo dokumentus, nurodančius, esą Panamos teisinių paslaugų įmonė "Mossack Fonseca" padėdavo klientams plauti pinigus, išvengti mokesčių ir aplenkti įvairias sankcijas. Dokumentuose minimi 72 buvę ir dabartiniai įvairių valstybių vadovai. Iš 11,5 mln. paviešintų dokumentų matyti, kad pasaulio turtingieji ir įtakingieji naudojosi mokesčių rojumi vadinamomis šalimis, kad nuslėptų savo didžiulius turtus. Įmonė "Mossack Fonseca" savo klientams teikė verslo valdymo paslaugas vadinamuosiuose mokesčių rojuose.

Paviešintuose dokumentuose įvardintos kreditinės įstaigos, padėjusios kurti struktūras, kurios trukdo mokestinėms tarnyboms tiksliai nustatyti pinigų srautus. Taip pat nurodytos institucijos, neva padėjusios įmonėms, kurioms taikomos tarptautinės sankcijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder