Davose prasideda Pasaulio ekonomikos forumas

Davose prasideda Pasaulio ekonomikos forumas

Pasaulio politinio ir verslo elito atstovai renkasi Šveicarijos Davoso mieste į 43-iąją Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) sesiją, kurioje ketina aptarti dabartinės pasaulio ekonomikos, taip ir neatsigavusios po 2007 m. krizės, būklę.

Eilinė penkių dienų WEF sesija, prasidedanti trečiadienį kalnų kurorte rytinėje Šveicarijos dalyje, turėtų tapti savotišku "protų šturmu" šiuo laikotarpiu, kai daugelio šalių vyriausybės imasi griežto taupymo priemonių, siekdamos sumažinti biudžetų deficitą. Kita vertus, tokias priemones kritikuoja kai kurie ekspertai ir organizacijos, įskaitant ir Jungtines Tautas (JT), kurie tvirtina, kad tokia praktika pažeidžia socialinį stabilumą, neleidžia kurti naujų darbo vietų ir galiausiai nepadeda išsikapstyti iš krizės.

Davoso forumo pagrindinis šūkis - "Lankstusis dinamizmas".

"Būti lanksčiu, vadinasi, mokėti prisitaikyti prie kintančių sąlygų, atremti staigius smūgius ir nuo jų atsigauti ir kartu įgyvendinti svarbius uždavinius", - Forumo išvakarėse žurnalistams sakė forumo įkūrėjas Klausas Švabas (Klaus Schwab).

Jo nuomone, "būsimas augimas naujomis sąlygomis reikalauja dinamizmo - drąsios vizijos ir dar drąsesnių veiksmų". Tik vienos iš šių savybių - dinamizmo ir lankstumo - nepakanka", įsitikinęs WEF steigėjas, teigiantis, kad norėdami sėkmingai išspręsti 2013 m. problemas politikos ir verslo lyderiai turės pademonstruoti abu šiuos veiksnius.

Konferencijoje laukiama 2,5 tūkst. valdžios struktūrų, verslo elito ir visuomeninių organizacijų atstovų iš 100 šalių, apie 50 šalių valstybių ir vyriausybių vadovų. Forume dalyvaus ir šalių nacionalinių bankų vadovai, per 900 kompanijų vadovų, daugiau kaip 200 žurnalistų, 16 religinių judėjimų lyderių. Jų saugumu rūpinasi 5 tūkst. Šveicarijos kareivių. Kone pusės šimto kilometrų atstumu nuo Davoso esanti oro erdvė paskelbta neskraidymo zona, į kurią patekti gali tiktai forumo dalyvių orlaiviai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder