Kinija yra pasirengusi padėti Europai spręsti skolų krizę

Kinija yra pasirengusi padėti Europai spręsti skolų krizę

Kinijos ministras pirmininkas Wen Jiabao teigia, kad jo šalis yra pasirengusi aktyviau dalyvauti kovoje su Europos skolų krize, informuoja AFP.

Antradienį Pekine vyksta Europos Sąjungos (ES) ir Kinijos viršūnių susitikimas.

Venas Dziabao taip pat pažymėjo, kad Kinija nori, jog Europa - didžiausia jos prekybos partnerė - "išliktų stabili ir klestinti".

"Kinija yra pasirengusi aktyviau įsitraukti į kovą su ES skolų krize", - po susitikimo su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Herman Van Rompuy ir Europos Komisijos pirmininku Jose Manuel Barroso sakė Venas Dziabao.

Jis nedetalizavo, kaip Kinija dalyvaus sprendžiant krizę, tačiau šio mėnesio pradžioje sakė, kad Pekinas svarsto galimybę pagalbą teikti per Tarptautinį valiutos fondą ar gelbėjimo fondus.

Kinija ne kartą išreiškė savo susirūpinimą dėl krizės Europoje ir ne kartą ragino ES lyderius imtis veiksmingų priemonių.

Pernai Europos lyderiai jau kreipėsi į Kiniją, kurios užsienio valiutos atsargos yra didžiausios pasaulyje. Jie prašė šalį investuoti į gelbėjimo fondą ir taip padėti skolų slegiamoms valstybėms, tačiau Kinija tvirto įsipareigojimo iki šiol neprisiėmė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder