"Maxima" griūčiai tirti - prabangi komisija, vien automobilių nuomai - 8 tūkst. eurų

"Maxima" griūčiai tirti - prabangi komisija, vien automobilių nuomai - 8 tūkst. eurų

Visuomeninė komisija, sukurta Zuolitūdės tragedijos priežastims tirti – itin brangus malonumas. Vien automobilių nuomai ši komisija skiria 8000 eurų. Ir dar 3000 kompensacijoms už degalus, praneša Latvijos žiniasklaida.

Į komisijos biudžetą įtrauktos kelios ne itin naudingos, bet prabangios pozicijos. Apie jas prabilo organizacijos „Delna“ atstovai.

„Galiu iškart pasakyti, kad šiuos skaičius sugalvojau ne aš ir ne komisijos pirmininkas Janis Kažocinis. Kiek man žinoma, sąmatą sudarė Vyriausybės kanceliarija“, – sakė organizacijos atstovas Gundaras Jankovas.

Jis nežino, kokiu būdu sąmata pateko į viešumą. Panašu, kad kažkas norėjo parodyti, jog ši komisija Latvijai – itin brangus malonumas. Sąmatoje – daugybė nereikalingų eilučių, kainuosiančių mokesčių mokėtojams didžiulius pinigus.

Organizacijos „Delna“ atstovo nuomone, jei šią sąmatą būtų sudariusi pati komisija, dar nebūtų taip blogai. Tačiau valstybės tarnautojai ją surašė su niekuo nesitarę. Tokiu būdu komisija ir jos darbas buvo diskredituoti.

Kiti, Jankovo nuomone, tikrai prabangūs sąmatos punktai – telefonų, kompiuterių pirkimai, interneto tiekėjų ir mobiliojo ryšio paslaugos. Juk komisijos nariai turi nuosavą organizacinę techniką, tai kam ją dubliuoti? O kam leisti pinigus prabangiai posėdžių salių nuomai, kai Vyriausybės rūmuose pilna tam tinkamų patalpų?

O štai ekspertų honorarams ir ryšiams su visuomene skirta tik 5 tūkst. latų. G.Jankovo nuomone, šios sumos tikrai nepakaks kokybiškam komisijos darbui užtikrinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder