Rusija suteiks Kiprui kreditą tik tuomet, jei jį suteiks ir ES

Rusija suteiks Kiprui kreditą tik tuomet, jei jį suteiks ir ES

Rusija suteiks Kiprui kreditą tik tokiu atveju, jei taip pasielgs ir Europos Sąjunga (ES), interviu "Bloomberg" teigė Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas.

"Paskolinsime tik tuo atveju, jei būsime tikri, kad ES taip pat priima ekonominius sprendimus, t.y. jei mūsų partneriai Europoje taip pat kažką duos Kiprui", - sakė D. Medvedevas.

2011 metais Rusija suteikė Kiprui 2,5 mlrd. eurų paskolą 4,5 metams palyginti nedideliais procentais - 4,5 proc. per metus. 2012 m. vasarą Kipras kreipėsi į Rusiją dėl naujos paskolos, šį kartą 5 mlrd. eurų, bet jis dar negavo Rusijos valdžios institucijų patvirtinimo. Kipras susidūrė su sunkia finansų ir fiskaline krize ir buvo priverstas ieškoti pagalbos iš ES ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Į Rusiją, išskyrus Kiprą ir Serbiją, dėl paskolų kreipėsi ir NVS bei EURASEC sąjungų partneriai, jiems padedama iš specialaus finansinės pagalbos fondo, pridūrė D. Medvedevas.

"Šių šalių sąrašas, ačiū Dievui, yra ne toks ir ilgas", - sakė D. Medvedevas, atsakydamas į klausimą, kokios dar šalys, išskyrus Kiprą ir Serbiją, kreipėsi į Rusiją dėl paskolos. "Kol kas tokių prašymų yra tik du ar trys, ne daugiau."

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder