Šypsenų po pralaimėjimų jau nebus

Šypsenų po pralaimėjimų jau nebus

Paaiškėjo geriausios 16 šių metų pasaulio futbolo čempionato komandos, jau šeštadienį pirmosios iš jų stoja į tolesnę kovą dėl išlikimo.

Per lygiai dvi savaites sužaistos 48 turnyro rungtynės, kuriose komandos nagais ir ragais, o kai kas - net ir dantimis kovojo dėl teisės žaisti aštuntfinalyje.

Kaip ir kiekviename čempionate, buvo ir malonių, ir nemalonių staigmenų. Pavyzdžiui, į kitą etapą nesugebėjo prasibrauti net keturios komandos iš Tarptautinės futbolo federacijos reitingo dešimtuko.

Ne viena ekipa ketvirtadienį šypsojosi net pralaimėjusi - žinojo, kad žengė toliau. Dabar po pralaimėjimo jau nesišypsos niekas.

Iš likusiųjų favoritais lažybų organizatoriai ir toliau palankiausiai vertina Braziliją, Vokietiją, Argentiną bei Olandiją. Bet ir bukmekeriai klysta.

Kaip čempionatas klostysis toliau, Vakarų futbolo akademijos treneris Tomas Žiukas nesiryžo, tačiau mielai pasidalijo savo įžvalgomis apie tai, kas jau buvo.

Didžiausias nusivylimas.

Nesitikėjau, kad Europos grandai sužais taip silpnai. Jokio įspūdžio nepaliko ir nepatiko italai, ispanai - gal po ilgo Ispanijos čempionato jiems neliko jėgų, gal po tiek laimėjimo nėra motyvacijos, bet žaidė be jokio užsidegimo. Į geriausią pasaulio futbolininką savo gretose turinčią Portugalijos rinktinę iš viso buvo nyku žiūrėti.
Lygiai taip pat ir į anglus, kurie pasirodė labai silpnai. Nežinau, kas atsitiko su šia komanda, matyt, likimas. Išmokė anglai pasaulį žaisti futbolą, o patys... Daug garsių vardų, bet susižaidimo nėra.

Didžiausias įspūdis.

Nustebino Meksikos futbolininkai, gerai atrodė Čilės komandos žaidimas. Išgirtieji belgai - jų žaidimui trūko "lengvumo". Olandai pirmosiose rungtynėse su Ispanija pribloškė visus, bet, mano manymu, vėliau jų žaidimas blanko, į akį labiau krito individualūs žaidėjų veiksmai, o ne komandinis žaidimas.
Puikią komandą subūrė prancūzai, atakos metu gali ilgai laikyti kamuolį, turi gerą puolėją Karimą Benzema.
Stebint Urugvajaus komandos žaidimą į akis krito priekinė linija: puolėjai moka ne tik mušti, bet ir pasuoti.

Kas laimės?

Tikrai anksti spėlioti. Brazilai? Kol kas žiūrint jų rungtynes didžiausią įspūdį paliko ne futbolas, o momentai, kai grojamas jų valstybinis himnas - gražu žiūrėti ir į futbolininkus, ir sirgalius.
Tie patys vokiečiai, kurie yra mano favoritai - jie kaip visada žaidė gerai, keitimo atveju nuo suolelio pakilęs atsarginiai žaidėjas yra lygiavertis startinės sudėties futbolininkui. Bet dabar jie žais su kovinga Alžyro komanda. Aštuntfinalyje gali kažkas nepasisekti, o viską lemti vienas įvartis."

Aštuntfinalių varžybų tvarkaraštis:

Birželio 28 d., 19 val. Brazilija - Čilė
Birželio 28 d., 23 val. Kolumbija - Urugvajus
Birželio 29 d., 19 val. Olandija - Meksika
Birželio 29 d., 23 val. Kosta Rika - Graikija
Birželio 30 d., 19 val. Prancūzija - Nigerija
Birželio 30 d., 23 val. Vokietija - Alžyras
Liepos 1 d., 19 val. Argentina - Šveicarija
Liepos 1 d., 23 val. Belgija - JAV

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder