"Ievos" savininkę nuspręsta likviduoti

"Ievos" savininkę nuspręsta likviduoti

Praėjusį sekmadienį kilęs gaisras apleistame žvejybos laive "Ieva" priminė ilgus metus uoste besitęsiančią problemą dėl neprižiūrimo laivo. Jis ne tik degė, bet vienais metais ir skendo. Uosto direkcija problemą bandė spręsti daugybę kartų įspėdama laivo savininką, skirdama jam baudas, tačiau tai nepadėjo.

Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna sako, kad apleistų laivų situacija šiuo metu Lietuvos uoste, palyginti su ta, kuri buvo prieš 10 metų, yra pasikeitusi į gerąją pusę.

"Šiuo metu uoste turime vieną vienintelį mums visiems galvos skausmu tapusį apleistą laivą "Ieva". Yra ilgai stovinčių laivų, bet juose yra įgulos, kurios prižiūri juos, o "Ieva" neprižiūrima", - sakė A. Alekna.

Galbūt simboliška, kad šiemet rugsėjo 1 d. Kauno apygardos teismas pagaliau priėmė sprendimą likviduoti UAB "Baltijos žuvys", kuriai priklausė laivas "Ieva", dėl bankroto. Teismas įpareigojo prieš likviduojant šią bendrovę tenkinti kreditorių reikalavimus, tarp kurių yra ir 80,7 tūkst. eurų skola Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai. Teismo sprendimą dar galima apskųsti per 7 darbo dienas.

Bendrovės "Baltijos žuvys" bankrotas tęsiasi, galima sakyti, jau dešimtmetį. 2010 m. gruodžio 21 d. "Baltijos žuvims" iškelta bankroto byla, administratore paskirta UAB "Valnetas".

Klaipėdos uoste laivas "Ieva" stovi nuo 1997 m. liepos 5 d. 2008 metais jis, stovėdamas prie 123 A krantinės, skendo. Uosto tarnybos turėjo atlikti gelbėjimo darbus.

Įspėjimai, baudos nepadėjo

Vakar A. Alekna teigė: "Kol kas negalime pasakyti, dėl kokių priežasčių kilo gaisras tame laive, jo aplinkybes tiria Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba."

Paklaustas, kodėl tas laivas nepašalinamas iš žvejų uostelio ir stovi jame jau tikrai daugiau nei 10 metų, A. Alekna atsakė: "Laivo savininkas nepatraukia laivo, motyvuodamas tuo, kad ne visi akcininkai sutinka laivą pašalinti jį supjaustant, be to, tebegalioja teismo areštai." "Ieva" buvo areštuota dėl skolos "Sodrai".

Dėl laivo "Ieva" Uosto direkcija ne kartą yra įspėjusi savininkę, įvairiais metais prirašyta ne po vieną raštą - jų daugybė.

A. Aleknos teigimu, UAB "Valnetas", kaip įgaliotas asmuo, buvo bausta 4 kartus: 2008 m. (2 kartus), po kartą 2017 ir 2018 m.

2008-03-05 buvo surašytas ATPK protokolas UAB "Baltijos žuvys" direktoriaus pavaduotojui R. Varnui už laivo nepriežiūrą ir skirta 500 Lt bauda (laivas peršalus vamzdynams nuskendo). 2008-04-04 buvo surašytas ATPK protokolas UAB "Baltijos žuvys" direktoriui Arvydui Žiogui už uosto kapitono reikalavimų nevykdymą ir perduotas teismui (dėl laivo iškėlimo). Išsiųstas perspėjimo raštas laivo savininkui dėl laivo priežiūros ir išvedimo jo iš uosto.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder