Kaip moksleiviai įsivaizduoja Lietuvą, kaip jūrinę valstybę

Kaip moksleiviai įsivaizduoja Lietuvą, kaip jūrinę valstybę

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla organizavo Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų 5-8 klasių moksleivių konkursą "Lietuva - jūrinė valstybė". Komisijai išrinkti septynis laureatus nebuvo lengva, tačiau sausio 15 d. jie buvo paskelbti. Dovanos jiems bus pristatytos į mokyklas jau šią savaitę.

Konkursas vyko nuo gruodžio 1 d. iki sausio 10 d. Vaikai kūrė menines interpretacijas tema "Lietuva - jūrinė valstybė", t. y. piešinius ir plakatus, filmukus. Piešinių ir plakatų kategorijoje sulaukta net 76 darbų iš aštuonių ugdymo įstaigų, o filmukų - tik trijų.

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla konkursą organizavo kartu su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriumi, būti partnerėmis buvo pakviestos Lietuvos karinės jūrų pajėgos ir Lietuvos jūrininkų sąjunga. Jos noriai bendradarbiavo, įsteigė dovanėles konkurso laimėtojams, skyrė savo atstovus į vertinimo komisiją.

PIRMOJI vieta 5-6 klasių grupėje. Klaipėdos karalienės Luizės dailės studijos "Varsa" ugdytinės darbas.

"Kadangi mūsų mokykla yra jūrinės pakraipos, norime, kad visi uostamiesčio mokiniai domėtųsi šalies jūrine istorija, žinotų, ko reikia, kad valstybė būtų jūrinė. Mūsų tikslas - formuoti jūrinį mentalitetą.

Pavasarį turėjome organizuoti tarpmokyklinių komandų protmūšį. Kadangi paskelbtas vienas, o paskui ir antras karantinas, ta idėja virto virtualia. Vaikai piešė, kaip jie įsivaizduoja Lietuvą, kaip jūrinę valstybę, ir siuntė mums savo darbus. Vertinimo komisija irgi dirbo virtualioje erdvėje", - pasakojo Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja, socialinė pedagogė Inga Tamašauskaitė.

Kadangi piešinių sulaukta labai daug, jie buvo suskirstyti pagal amžiaus grupes į 5-6 ir 7-8 klasių mokinių piešinius ir kiekvienoje amžiaus grupėje išrinkti trys pirmųjų vietų laimėtojai. Išrinktas ir filmukas, kuris pripažintas geriausiu. Taigi 7 mokiniai bus apdovanoti rėmėjų dovanėlėmis.

I. Tamašauskaitės teigimu, sulaukta labai gražių darbų, tad komisijai buvo sunku išrinkti geriausius. "Piešiniai mus nustebino. Supratome, kad vaikams reikia ir kitokios veiklos, nors jų krūvis mokantis nuotoliniu būdu yra didžiulis. Norisi kaip nors palaikyti tokią neformaliąją veiklą, suteikti jiems galimybę pasireikšti ir kokioje nors kitoje sferoje", - sakė I. Tamašauskaitė.

Laimėtojus galima rasti Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos "feisbuko" puslapyje. Tikėtasi, kad bent jau apdovanojimus bus galima gyvai įteikti, bet, deja. Tad šią savaitę žadama išrašyti visiems laimėtojams diplomus ir juos kartu su dovanėlėmis išvežioti po mokyklas.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder