Pasaulio kruizų parodoje prisistato ir Klaipėdos uostas

Pasaulio kruizų parodoje prisistato ir Klaipėdos uostas

Fort Loderdeilyje (Fort Lauderdale) (JAV) prasidėjo didžiausia pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2018“, kurioje pristatomos inovacijos, susijusios su kruizais. Jau penkioliktą kartą didžiulio dėmesio sulaukiančioje parodoje Lietuvą pristato Klaipėdos uostas.

„Šiame didžiausiame kruizinei laivybai skirtame renginyje dalyvaujame jubiliejinį, 15-ąjį kartą. Tai yra puiki galimybė pristatyti Lietuvą kaip jūrų valstybę, parodyti Klaipėdos uosto galimybes bei mūsų krašto patrauklumą. Šiandieną galime pasidžiaugti, jog dėl didžiulio įdirbio pasiekti fantastiški rezultatai – šiais metais Klaipėdos uoste laukiame rekordinio kruizinio keleivių skaičius – daugiau kaip 85 tūkstančių“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

Parodoje „Seatrade Cruise Global 2018“ Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“ ir UAB „Krantas Travel“, AB „Klaipėdos laivų remontas“. Renginių savaitės metu taip pat numatyti susitikimai su kruizinių linijų atstovais, seminarai bei konferencijos.

Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės balandžio viduryje, o baigtis turėtų spalio antroje pusėje. Sezoną, numatoma, atidarys su Portugalijos vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „Astoria“.

Negalutiniais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai šiemet užsuks 62 kartus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder