Užtat pirmadienį ir Kuršių marių, ir Baltijos jūros žvejai ištraukė tinklus, tad antradienį pirkėjų jau laukia visos žadėtos žuvys, išskyrus juoduosius ikrus. Jais, kurių 1 kg kainuoja 900 eurų, atsisakyta prekiauti, nes neįsivaizduojama, kas galėtų pirkti. "Kai pasakė kainą, aš žagtelėjau", - juokavo M. Rimeikis.
Mugė vyksta dešiniajame Danės krante einant nuo Pilies tilto Šiaurinio rago link, šviežių žuvų turgelio teritorijoje.
Šviežių menkių kilogramas kainuoja 3 eurus, žiobrių - 2,5 euro, tiek pat kainuoja ir upinių ešerių kilogramas, stintų - 3,5 euro, Baltijos jūros menkių filė - 6 eurus, upėtakių - 5 eurus, sterkų - 6,4 euro, tunų vakuume, kurių grynasis svoris - 950 g, o 50 g - alyvuogių aliejus, kuriuos galima valgyti be atskiro paruošimo - 11 eurų (parduotuvėse ispaniški tunai kainuoja 16-20 eurų), atlantinių menkių - 8,5 euro, silkių - 2,9 euro kaip ir pernai.
Unguriai mugėje tikrai ne kinietiški. Antradienį vietinėje rūkyklėlėje rūkomi Kuršių mariose sugauti unguriai.
Žvejai džiaugiasi, kad vis dėlto jiems pavyko padidinti klaipėdiečių Kūčių stalo asortimentą ir apgailestauja, kad to nepavyko padaryti šeštadienį.
Rašyti komentarą