9A išlaiko verslas

9A išlaiko verslas

Kai kurie klaipėdiečiai yra įsitikinę, jog reikėtų naikinti 9A maršrutą, kuriuo autobusas kursuoja tik 10 kartų per savaitę.

Tačiau uostamiesčio transportininkai akcentuoja, kad šį maršrutą iš esmės išlaiko privatus verslas, o ir keleivių jame daugėja.

"Šiuo maršrutu autobusas kursuoja du kartus per dieną ir visada tuščias, be keleivių! Mes gyvename Minijos gatvės 123 name ir nuolat tai matome. Ir tai tęsiasi nuo pat šio maršruto atsiradimo. Ar ne per daug didelis malonumas kažkieno sąskaita? Kas moka už šį orą, vairuotojui atlyginimą, autobuso amortizaciją, kurą, užterštumo padidėjimą ir taip toliau?" - teiravosi redakcijai laišką su nuotraukomis atsiuntęs klaipėdietis Sigitas.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas akcentavo, kad 9A maršrutas buvo sukurtas po derybų su Vakarų laivų gamykla (VLG), kuri pageidavo patobulinti viešojo transporto maršrutus ir tvarkaraščius pagal savo darbuotojų poreikius.

"Didžiąją dalį maršruto išlaidų padengia VLG. Autobusas iš tiesų važiuoja 2 kartus per dieną, tačiau negalime sutikti su teiginiu, kad juo niekas nevažiuoja. Kiekvieną mėnesį stebime kelionių skaičių pagal elektroninių bilietų žymėjimus. Pavyzdžiui, šį birželį per 21 darbo dieną buvo užfiksuoti 424 elektroninių bilietų žymėjimai - 10,1 atžymos per vieną autobuso maršruto ratą", - sakė A. Samuilovas.

Jis pažymi, kad šiemet el. bilietų šiame maršrute pažymima daugiau nei pernai. Pavyzdžiui, šį birželį buvo užfiksuotas dvigubas augimas.

9A maršrutu Senasis turgus - VLG (Minijos gatve) kursuoja du kartus pirmadieniais-ketvirtadieniais ir šeštadienį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder