Apdovanoti lietuviško žodžio puoselėtojai

Apdovanoti lietuviško žodžio puoselėtojai

Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje iškilmingai apdovanoti aštuntojo moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkurso "Lietuviško žodžio šviesoje" laureatai.

Gegužės 7-ąją, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, vykusio konkurso dalyviams buvo įteikti padėkos raštai, o išsiskyrusiems savo įtaigumu, originalumu - laureatų diplomai bei vertingos dovanos.

Didžiuosius prizus už ypatingus pasirodymus pelnė du skaitovai - Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos penktokė Simona Butkutė ir Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientas Lukas Alsys. Jiems buvo suteikta garbė bibliotekos kiemelyje atidengti naujus paminklo kalbai žodžius.

Konkurso iniciatoriaus dienraščio "Vakarų ekspresas" vyr. redaktorius Gintaras Tomkus, sveikindamas konkurso laureatus, pabrėžė, jog kasmet konkurse dalyvauja vis daugiau moksleivių ir tai džiugina.

"Prisiminus istoriją, jog vienas, du ar keliolika žmonių gali padaryti labai daug, daugiau nei 80 konkurso dalyvių yra daug žadantis skaičius. Jūs esate lietuvių kalbos ambasadoriai", - kalbėjo G. Tomkus.

Viena konkurso organizatorių aktorė Virginija Kochanskytė teigė, jog pradedama svarstyti idėja rengti konkursą ir rusų kalba.

"Lietuviškai kūrinius skaitančių rusakalbių moksleivių daugėja, tad norima suteikti galimybę jiems skaityti rusų autorių kūrinius originalo kalba. Tikimės, kad jau kitais metais pavyks šią idėją įgyvendinti", - sakė V. Kochanskytė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder