Apklausa dėl Girulių miško: galios tik elektroniniai parašai

Apklausa dėl Girulių miško: galios tik elektroniniai parašai

Pratęsus klaipėdiečių apklausą dėl geležinkelio plėtros Girulių miško teritorijoje, socialiniuose tinkluose ėmė plisti raginimas rinkti parašus gyvai, nes apklausoje galima dalyvauti tik elektroniniu būdu.

Dėl koronaviruso ir karantino nulemtų apribojimų apklausa vykdoma tik internetu. Tačiau feisbuke plinta skirtingų asmenų platinamas identiškas tekstas, kuriuo raginama penktadienį rinktis tam tikroje vietoje, kur bus galima pasirašyti gyvai.

Esą bus savanoriai, kurie lankysis Klaipėdos mikrorajonuose ir kiemuose, garsiakalbiais kvies ateiti pasirašyti. Raginama informaciją pranešti vyresnio amžiaus žmonėms. Tikinama, kad parašus rinksiantys žmonės pasirūpins visomis būtinomis saugumo priemonėmis.

Tačiau dalis aktyvistų jau suabejojo tokios parašų rinkimų akcijos teisėtumu ir nauda ir laikosi nuomonės, kad parašų rinkimo iniciatoriai klaidina žmones. Juolab kad trečiadienį Vyriausybė dar labiau sugriežtino karantino sąlygas ir uždraudė būriuotis daugiau nei 2 žmonėms, nebent jie yra šeimos nariai.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, pasidomėjus, ar toks planuojamas parašų rinkimas suderintas su Savivaldybe, teigė, kad panašioms iniciatyvoms leidimo nereikia.

Tačiau meras nurodė, kad, net jei bus surinkta daug parašų, jie, realiausia, galios neturės.

"Formaliai paskelbus apklausą, buvo įvardintas ir apklausos būdas, kaip renkami parašai. Kitokiu būdu surinkti parašai neturės juridinės galios. Jie turės tik moralinę galią", - sakė V. Grubliauskas.

Išsakyti savo nuomonę dėl geležinkelio plėtros Girulių miško teritorijoje galima internetu - www.klaipeda.lt/apklausa.

Apklausa vyks iki gruodžio 14 d. (imtinai). Iki lapkričio 30 d. apklausoje buvo pasisakę 13 094 klaipėdiečiai. Absoliuti dauguma jų - 12 965 - pasisakė nepritariantys, kad Melnragės-Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas.

Jei iki apklausos pabaigos bus surinkta 20 000 Klaipėdoje savo gyvenamąją vietą deklaravusių gyventojų parašų, Girulių miško išsaugojimo klausimas būtų svarstomas Klaipėdos miesto taryboje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder