Ar tikrai pasitraukė tik dėl nuovargio?

Ar tikrai pasitraukė tik dėl nuovargio?

Nuo praėjusių metų liepos mero patarėjo pareigas ėjęs Leonas Makūnas pavargo. Trečiadienį toks buvusio bendrovės "Klaipėdos vanduo" vadovo argumentas nuskambėjo jam nusprendus pasitraukti iš užimamų pareigų.

Ar galėjo būti taip, kad iš posto L. Makūną nuvijo "Grigeo Klaipėda" istorija? Su mero patarėju "Vakarų ekspresui" susisiekti nepavyko, tačiau portalui 15min.lt jis aiškino, kad "Grigeo" skandalas įtakos jo apsisprendimui neturėjo. "Jaučiuosi nusipelnęs pailsėti. Savo gyvenime jau pakankamai daug dirbau", - komentavo jis 15min.lt.

Tuo metu "Vakarų ekspresui" uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas aiškino gerbiantis L. Makūno, dar dirbsiančio iki kovo mėnesio, apsisprendimą pasitraukti iš patarėjo pareigų.

Ar Jus patį toks Leono Makūno sprendimas nustebino? - pasiteiravome V. Grubliausko.

Žmogus nusprendė trauktis. Tai jo sprendimas. Krūvis tikrai didelis, tempas - greitas, atsakomybė - milžiniška. Leonas Makūnas daug metų atidavė kitoms sritims. Taigi, tai yra apsisprendimas, kuris telpa į vieną žodį - "pavargau". Nereikia nei stebėtis, nei nesistebėti. Darbas nėra paprastas.

Leonas Makūnas patarėju dirba kiek daugiau nei pusmetį. Ar tenkina jo darbas?

Pasakysiu labai paprastai - mero patarėjas yra politinio pasitikėjimo pareigybė. Jeigu kažkas netenkina ar kliūva, nereikia bandomųjų laikotarpių, tą galima išspręsti vienu potvarkiu. Tai ir yra atsakymas.

Ar nuo kovo atsiras naujas patarėjas, ar visgi bus laukiama balandžio, kai pradės veikti nauja Savivaldybės administracijos struktūra?

Jūs labai teisingai pasakėte. Yra toks susitarimas, kad galutinai struktūriniai pokyčiai administracijoje, sekretoriate, taip pat su padėjėjais, patarėjais bus daromi ne "popierinėje stadijoje", o ėmus veikti realiai veikiančioje struktūroje su realiomis pavardėmis ir pozicijomis. Tuomet bus galima kalbėti ir apie tai, kokiose srityse reikia stiprinti žmonių kompetenciją labiausiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder