Artūras Šulcas išteisintas per plauką

Artūras Šulcas išteisintas per plauką

Klaipėdos miesto savivaldybės Etikos komisija pirmadienį svarstė, ar pripažinti vicemerą Artūrą Šulcą kaltu dėl galimai nedeklaruotų interesų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pavedė Etikos komisijai atlikti tyrimą ir pateikti savo sprendimą.

Komisijos pirmininkė Aldona Staponkienė aiškino, kad VTEK sulaukė pranešimo apie esą nedeklaruotą A. Šulco santykį su įmone "Klaipėdos vanduo" - Artūras Šulcas yra įmonės stebėtojų tarybos narys.

Etikos komisijai VTEK pateikė 4 A. Šulco deklaracijas: tris, užpildytas šią kadenciją, ir vieną, pateiktą 2014 m. Pats A. Šulcas komisijai pateikė paaiškinimą raštu, kuriame nurodė, kad faktą, jog yra stebėtojų tarybos narys, deklaravo net 3 kartus.

"Akcininkų susirinkimas, kuriame stebėtojų tarybos nariu išrinktas Artūras Šulcas, buvo 2015 metų balandžio 28 d. Pagal įstatymą jis per 1 mėnesį turėjo tai deklaruoti. Jis tai padarė gegužės 21 dieną, tad tikrai tilpo į įstatymo nustatytą terminą. Vėliau, birželio 3 d., tikslinant deklaraciją dėl sudaryto automobilio lizingo, nebuvo įrašyta, kad jis yra "Klaipėdos vandens" stebėtojų taryboje. Kalbantis žodžiu A. Šulcas sakė, kad taip nutiko netyčia. Kai kreipėmės, jis atidžiai peržiūrėjo ir papildomai deklaravo šį mėnesį", - aiškino A. Staponkienė.

Lilija Petraitienė sakė nemananti, kad deklaravimas būtų susijęs su konkrečiais veiksmais įmonės veikloje. "Galime pareikšti pastabą arba išteisinti", - tik dvi išeitis matė L. Petraitienė.

Dalis komisijos narių išreiškė nuomonę, kad pažeidimas padarytas. Komisijos narys Saulius Liekis laikėsi nuomonės, kad tai nebuvo tyčiniai veiksmai, bet žiūrint formaliai A. Šulcas nebuvo deklaravęs privalomų deklaruoti duomenų. Tatjana Fedotova sakė, kad pažeidimas nedidelis, bet yra.

Vis dėlto A. Šulco naudai kalbėjęs Jonas Sąlyga teigė, kad pats VTEK interesus deklaruoja nuo 1997 m. ir per tuos metus nėra susidūręs su panašia situacija.

"Jeigu gegužę duomenis deklaravo, o birželį jų jau nebuvo, kažkas su sistema negerai. To praktiškai nebūna, neįmanoma sistemoje kažko kaitalioti ar ištrinti, pradiniai įrašai lieka", - svarstė J. Sąlyga.

A. Staponkienė sakė gavusi VTEK informaciją, kad tai gali būti ir techninė klaida.

Balsavimo metu Etikos komisijos narių nuomonės pasiskirstė po lygiai - 4 balsavo už tai, kad A. Šulcas pažeidė įstatymą, 2 susilaikė (vertinama kaip prieš), o 6 teigė, kad A. Šulcas įstatymo nepažeidė.

Šioje situacijoje tik pirmininkės A. Staponkienės balsas nulėmė, kad A. Šulcas buvo išteisintas. Visa informacija bus perduota VTEK, kuri ir spręs, ar pradėti savo tyrimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder