Atsijungsi savavališkai - vis tiek mokėsi

Atsijungsi savavališkai - vis tiek mokėsi

Savavališkai atsijungus nuo centralizuotos karšto vandens tiekimo sistemos išlieka pareiga mokėti šilumos tiekėjui už šilumą karštam vandeniui ruošti. Tokį sprendimą priėmė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi vienos daugiabutyje gyvenančios klaipėdietės ir AB "Klaipėdos energija" ginčą.

Komisijai pasiskundusi viena uostamiesčio Šaulių gatvės gyventoja nurodė, kad šiemet vasario 1 d. jos bute esantys vamzdžiai buvo atjungti nuo centralizuotos karšto vandens tiekimo sistemos ir karštas vanduo nenaudojamas, todėl "Klaipėdos energija" esą nepagrįstai reikalauja mokėti už šilumą, reikalingą karštam vandeniui ruošti. Vartotoja paprašė grąžinti "už negautą paslaugą sumokėtus pinigus".

"Tačiau vartotojas, atsijungdamas nuo centralizuotos karšto vandens sistemos, privalo užtikrinti, kad nebūtų pažeistos kitų namo gyventojų teisės ir teisėti interesai. To neįrodžius, kaip nutiko šiuo atveju, atsijungimas laikomas savavališku - tai nustatyta faktines ginčo aplinkybes išnagrinėjusios Energetikos inspekcijos išvadoje", - rašoma VKEKK pranešime.

Tokiu atveju net ir nevartojant centralizuotai tiekiamo karšto vandens bei jo nedeklaruojant, suvartojamo karšto vandens kiekis apskaičiuojamas pagal nustatytus normatyvus asmenų, gyvenančių tame bute, skaičiui.

"Daugiabutis yra visų namo gyventojų bendras turtas ir atskiro buto savininkas negali savavališkai priimti statybinių ar inžinerinių sprendimų, kurie gali pažeisti kitų butų savininkų teises ir teisėtus interesus", - aiškina VKEKK.

"Klaipėdos energijos" atstovai savo ruožtu tikino, kad atsijungti nuo centralizuoto šildymo sistemos tikrai yra įmanoma, tačiau tai turi būti daroma pagal teisės aktus, o ne taip, kaip esą buvo padaryta šiuo atveju.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder