"Baltija" dar lieka po tinklu

"Baltija" dar lieka po tinklu

Gaisro nuniokotas "Baltijos" kino teatras Žvejų g. jau daug metų paslėptas po apsauginiais tinklais, kad nekeltų pavojaus praeiviams. Net praėjus tiek daug laiko nežinia, kada pastatas gali būti rekonstruotas.

Praėjusią savaitę prie statinio pastebėti pastoliai miestiečiams suteikė vilties, kad jis jau bus pradėtas tvarkyti, tačiau kol kas tik iš naujo dengiamas suplyšęs apsauginis tinklas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius svarstė, kad techninės priežiūros specialistai galbūt pastebėjo kokių nors defektų ir nurodė šeimininkams susitvarkyti.

Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška sakė, kad tvarkymo projektas derinti kol kas nėra pateiktas.

Sudegusį kino teatrą įsigijusi bendrovė "Fisanta" buvo ne kartą bausta už pastato nepriežiūrą, tačiau teisinosi, kad rekonstrukcija nevykdoma dėl ilgai užsitęsusių derybų su paveldosaugininkais.

Anksčiau ne kartą buvo bandyta gauti leidimą esamą pastatą nugriauti ir jo vietoje statyti svečių namus. Vis dėlto šiam projektui kelis kartus buvo nepritarta.

Statinių priežiūros poskyrio vedėja Jurgita Drizgaitė paaiškino, kad pastolius žmonės pastebėjo, kadangi Viešosios tvarkos skyrius surašė reikalavimą pakeisti apsauginį tinklą, nes jis buvo atkaręs.

"Jie vykdo tą reikalavimą. Bet kol nebus pradėti rekonstravimo darbai, pastato būklė nepasikeis", - sakė J. Drizgaitė.

Ji teigė, kad gegužės mėnesį planuojamas susitikimas su statinio savininkais ir bus kalbama apie buvusio kino teatro likimą. Pašnekovės žiniomis, jau yra parengta sklypo sutvarkymo architektūrinės dalis, tačiau dar trūksta kažkurios inžinerinių tinklų dalies, tad projektas nejuda.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder