Baseino statybų finišo tiesiojoje - nerimas

Baseino statybų finišo tiesiojoje - nerimas

Sveikatingumo centras su baseinu miesto gyventojams kalėdine dovana netaps. Pirmadienį statybos darbų aikštelėje lankęsis meras Vytautas Grubliauskas patvirtino, kad multifunkcio objekto statybos galutinai bus baigtos kitų metų pradžioje, tačiau baiminamasi, jog laiku neradus koncesininko ant baigto statyti centro durų kurį laiką kabės spyna.

Miesto baseinas su sveikatingumo centru buvo pradėtas statyti prieš metus. Rangovas statybinius darbus planuoja baigti dar šiais metais.

"Atlikta maždaug du trečdaliai visų darbų. Suruoštos visos inžinerinės dalys - tiltai, vėdinimo kameros. Baseinas ir nardymo šachta jau buvo pripildyti vandens - taip išbandytos konstrukcijos", - sakė darbus vykdančios "Axis Industries" projektų vadovas Darius Jocys.

Nors statybos darbai jau finišo tiesiojoje, kol kas yra nerimo dėl baseino koncesininko paieškos. Gali nutikti taip, jog iki objekto statybų pabaigos Savivaldybei nepavyks sukirsti rankomis su naujais valdytojais. Tokiam atvejui V. Grubliauskas siūlo ruošti atsarginį planą - galimybę laikinai susitarti su kuria nors vietos įmone.

"Rūpinantis kokybiškesne statybų proceso pabaiga, negalima palikti visų operavimo klausimų. Panašu, kad baseinas eksploatuoti bus paruoštas po Naujųjų metų. Linkiu, kad visos procedūros, susijusios su koncesininko parinkimu, būtų iki to laiko baigtos. Būtų nelogiška, jeigu viskas būtų paruošta, o ant durų kabėtų spyna", - teigė meras.

Objekte baigta montuoti gelžbetonio ir metalo konstrukcijas. Jau sumontuotos fasado sienos, užbaigtas pastato apšiltinimas iš išorės. Taip pat įpusėjo bendros stogo konstrukcijos montavimas, pagrindinių įėjimo laiptų įrengimas. Tvarkoma ir aplinka - įrengtas asfalto sluoksnis, paklotos trinkelės automobilių aikštelėje.

Modernus multifunkcis centras turės keturias erdves: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūrų zonas.

Koks bus centras

* Bus integruotas 10-ies plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas.

* Bus įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis sieks 9 m, o plotis - 8 m.

* Centras bus trijų aukštų.

* Plotas - 7,4 tūkst. kv. m.

* Statybos kaina - 15,8 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder