Benediktas Petrauskas: iššūkių buvo ir bus

Benediktas Petrauskas: iššūkių buvo ir bus

Šiandien į didžiausią metų verslo renginį įmones - savo narius ir svečius sukviesiantys Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai mini 96 savo veiklos metus. Dirbantys Klaipėdos krašte nuo 1919 metų, Klaipėdos rūmai laikosi tradicinių rūmų tikslų ir, siekdami būti naudingi savo nariams, ieško naujų darbo formų. Neabejojama, kad rūmų vaidmuo ateinančiais metais bus tik stipresnis ir reikalingesnis.

Visi pramonės ir prekybos rūmai veikia vadovaudamiesi vienu tikslu - padėti įmonėms užtikrinant jų konkurencingumą, veiklos efektyvumą, siekiant tam palankių verslo sąlygų.

Didžiausios verslo savivaldos organizacijos Vakarų Lietuvoje prezidentas Benediktas Petrauskas įsitikinęs, jog, sėkmingai įveikus ekonominės krizės kliūčių ruožą, naujų darbų bus tiek rūmams, tiek verslininkams.

"Rūmai pajuto prabėgusią ekonominę krizę, kaip ir visi. Reikėjo persitvarkyti, persidėlioti akcentus taip, kad būtume naudingi verslininkams - tiems, kuriems ir teikiame įvairiausias paslaugas. Kad tai aktualu, reikalinga ir įdomu, įrodo verslo žmonių aktyvus dalyvavimas", - sakė B. Petrauskas.

Aktyvaus darbo rezultatai - per pusmetį surengta 20 konferencijų, mokymų ar susitikimų su valdžios ir verslo atstovais, 7 seminarai, išplatinti 382 komerciniai pasiūlymai. Nė viename renginyje nebuvo pustuščių salių ar klausytojų tylos. B. Petrauskas pažymėjo, kad pastarieji metai pažėrė išbandymų vykdant verslo misijas.

"Jų itin sumažėjo, ir tai suprantama - visi taupė savo kaštus. Tikimės, kad ateinantys metai misijų atneš daugiau ir jų skaičius grįš į ankstesnį lygmenį, kadangi jų svarba sėkmingam verslo plėtojimui yra neįkainojama", - aiškina prezidentas.

Rūmai nežada apleisti ir kitos itin svarbios funkcijos - bendravimo ir bendradarbiavimo su uostamiesčio ir šalies valdžia.

"Nuolat vyksta susitikimai, todėl valdžia turi galimybę sužinoti, kaip jaučiasi verslas, o verslas - kaip jaučiasi valdžia. Džiaugiamės, jog per rūmus miesto ir šalies vadovai, ministerijos girdi verslininkų balsą. Norime ir siekiame tapti reikšmingu bendradarbiavimo įrankiu", - tvirtino B. Petrauskas ir pabrėžė, jog susitikimai su valdžios atstovais leidžia ne tik pasidalinti mintimis, tačiau ir teikti verslui itin reikalingus pasiūlymus.

Anot prezidento, kartu su kitais Lietuvoje veikiančiais 4 regioniniais rūmais buvo ir bus dirbama, kad tam tikros valstybės atliekamos funkcijos būtų perduotos rūmų žinion. Žinia, rūmai orientuojasi į regioninę plėtrą, tad siekiama, kad socialiai atsakingas verslas turėtų balso teisę regioninėse plėtros tarybose, o regionų plėtrai skiriami pinigai būtų naudojami remiantis ekonominio naudingumo kriterijais. Deja, valdžia ne visus siūlymus ir prašymus išgirsta.

"Norime, kad valdžia padėtų verslininkams, o verslininkai padėtų kitiems verslininkams. Manome, kad rūmai su verslininkais kai kurias funkcijas vykdytų net geriau, nei kad vykdo pristeigtos viešosios įstaigos. Mes tikimės, kad bus ryžtasi tokiam žingsniui", - atskleidė vadovas.

B. Petrauskas įsitikinęs: ateityje KPPAR dar labiau plėsis, į gausų verslininkų būrį ateis naujų žmonių. Kadangi narystė organizacijoje neprivaloma, rūmai savo darbais privalės įrodyti buvimo ir egzistavimo reikalingumą.

"Daugeliui verslininkų pastaraisiais metais reikėjo persiorientuoti tiek pagal geopolitinę, tiek pagal geoekonominę situaciją. Išlikusieji turi galvoti apie plėtimąsi, tobulėjimą, nes ateitis atneš dar daugiau iššūkių", - įsitikinęs B. Petrauskas, kuris pabrėžia rūmų svarbą: jų prestižas, vykdoma veikla, pasitikėjimas ja ir aiškiai girdimas balsas verslui kurs dar geresnes sąlygas gyvuoti.

Nepamirštami ir ilgus metus keliami tikslai - darbo vietų regione išsaugojimas, siekis, kad kapitalas (kuris gali judėti taip pat laisvai kaip ir darbo jėga) nebūtų iškeliamas.

Susitikti ir pasidalinti mintimis apie rūmų veiklą ir verslą jų nariai bei valdžios atstovai kviečiami jau šįvakar. Didžiausiame rūmų metų, renginyje, kuriame planuoja dalyvauti per 250 svečių, neformalioje aplinkoje bus ne tik bendraujama, tačiau ir teikiami "Darbo žvaigždės 2015" apdovanojimai, geriau susipažįstama su kolegomis ir dalijamasi patirtimi.

INFORMACIJA

Didžiausia verslo savivaldos organizacija Vakarų Lietuvoje Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra Tarptautinių prekybos, pramonės ir amatų rūmų (ICC), Europos prekybos ir pramonės rūmų asociacijos "Eurochambers", Europos verslo ir inovacijų tinklo (Europe Enterprise Network) bei Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos narys.
Vieni pagrindinių KPPAR tikslų - skatinti regiono užsienio prekybą, platinti informaciją apie rūmų narius ir jų veiklą, organizuoti verslo misijas, įvairius seminarus, mokymus, konferencijas, pristatymus, atstovauti narių interesams bendradarbiaujant su vietos ir valstybės valdžios institucijomis bei kt.
Rūmai taip pat išduoda prekių kilmės sertifikatus, "ATA Carnet" knygeles, GS1 brūkšninius kodus ir Force Majeure aplinkybes liudijančias pažymas bei patvirtina tarptautinės veiklos dokumentų autentiškumą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder