Biržos tilto laukia remontas

Biržos tilto laukia remontas

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje buvo atplėšti vokai su pasiūlymais atlikti Biržos tilto remontą. Tvarkyti vieną iš dviejų Klaipėdos pakeliamų tiltų panoro tik vienas rangovas.

Ketinama remontuoti į miesto kultūros paveldo objektų sąrašą įtrauktą Biržos tiltą, jungiantį Herkaus Manto ir Tiltų gatves.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad tilto pakelti nebegalima nuo praėjusių metų, kai nukrito vienas kontrasvoris, kuris padeda mechanizmams tiltą pakelti į viršų.

"Jis yra kaip šulinio svirtis - kontrasvoriai padeda tilto konstrukcijai lengviau pakilti į viršų. Kontrasvoriai nebuvo nuo tilto įrengimo laikų tvarkomi, tiesiog metalas pavargo, surūdijo. Vienas kontrasvoris nukrito į kamerą, kurioje jie juda pakėlimo metu. Nuo tada tilto nebegalima pakelti, todėl buvo parengtas projektas, buvo atvažiavę ekspertai. Buvo surengtas konkursas, sunku buvo rasti ekspertų, tik iš antro karto pavyko jį surengti", - pasakojo L. Dūda.

Pasak jo, dabar ieškoma rangovo, kuris sutvarkytų sugedusį kontrasvorį ir sustiprintų kitus.

Trečiadienio popietę L. Dūda informavo, kad atlikti darbus nori vienas rangovas. Ar jis ir bus pripažintas konkurso laimėtoju, paaiškės atlikus visas reikalingas procedūras.

Remonto darbus planuojama atlikti šiemet. Teigiama, kad eismas tiltu remonto metu nesutriks.

38 metrų ilgio Biržos tiltas atstatytas 1948 metais po to, kai Antrojo pasaulinio karo metais jis buvo sugriautas. Prieš dešimtmetį buvo rekonstruojama konstrukcinė tilto dalis, prieš ketverius metus buvo keičiami pakėlimo mechanizmai.

Lietuvoje dar yra du pakeliami tiltai: Pilies tiltas Klaipėdoje (pakeliamas hidrauliniu būdu) ir Kauno Aleksoto tiltas (šiuo metu nebekeliamas).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder