Blusturgis sugrįžo į Klaipėdos senamiestį

Blusturgis sugrįžo į Klaipėdos senamiestį

Gegužės 8 d. Klaipėdos senamiestyje, Aukštojoje gatvėje prie Parodų rūmų po metų pertraukos vėl šurmuliavo blusturgis. Nuo šiol prekyba sendaikčiais čia vyks kiekvieną sekmadienį nuo 9 iki 15 val.

Pirmasis blusturgis praėjo sėkmingai. Klaipėdos blusų turgų Aukštojoje gatvėje nuo 2009-ųjų organizuoja bendrovė Renginių centras. Šešerius metus sėkmingai gyvavusi socialinė iniciatyva pernai buvo nutrūkusi. Iš dalies ją pakeitė bagažinių turgus, rengtas Senajame turguje, tačiau jis netapo nuolatiniu renginiu.

Blusturgis Aukštojoje gatvėje seniau viliodavo lankytojus ne tik sendaikčių prekyba, bet ir įvairiomis atrakcijomis: čia skambėdavo muzika, pasirodydamo gatvės muzikantai, vykdavo loterijos, madų demonstravimas. Šįsyk blusturgyje buvo tylu, tačiau nuolatinis muzikos plokštelių pardavėjas Richardas žadėjo, jog kitą sekmadienį muzika bus.

Nors atrakcijų ir nebuvo pirmojo blusturgio prekeiviai džiaugėsi žmonių gausa, o lankytojai – sugrįžusia gyvybe į vieną gražiausių Klaipėdos senamiesčio gatvelių.

Aukštosios gatvės atkarpoje tarp Parodų rūmų ir pašto prekeiviai išsidėliojo stalus, dėžes ir paklodes, ant kurių dėliojo įvairiausius daiktus: plokšteles, knygas, papuošalus, buities daiktus, indus, žaislus, kolekcines vertybes, drabužius. Blusturgyje už dažnai simbolinę kainą galima atrasti pačių netikėčiausių, kartais net labai vertingų, o kartais tiesiog mielų dalykėlių. Sykiu tai - puiki proga išvalyti namus ir nereikalingus daiktus parduoti, mainyti ar dovanoti tiems, kam jie labiau reikalingi.

Daugelis sendaikčių pardavėjų sako, jog dalyvaudami blusturgyje nesitiki daug uždirbti, jiems tai - smagus laisvalaikio praleidimas, galimybė bendrauti su žmonėmis, susitikti su pažįstamais.

Blusturgyje gali prekiauti visi norintieji, tam nereikia jokio specialaus leidimo. Čia galima prekiauti įvairiais naudotais daiktais, meno kūriniais, kolekciniais daiktais, amatininkų prekėmis, laisvalaikio prekėmis, rūbais ir batais (ne dagiau kaip po 3 vnt.). Draudžiama prekiauti supakuotomis naujomis prekėmis, ginklais, sovietine ir politinių partijų atributika, elektros prietaisais, mobiliais telefonais, komputeriais ar jų dalimis, sekso ir pornografiniais daiktais bei publikacijomis.

Už prekybos vietą blusturgio organizatoriai renka 1,5 euro mokestį. Nuolatiniai prekeiviai gali susimokėti iš karto 5 eurus už 3 kartus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder