Darbą pradeda 20 seniūnaičių

Darbą pradeda 20 seniūnaičių

Pirmadienį uostamiestyje oficialiai darbą pradėjo 20 naujai išrinktų seniūnaičių. Jie Klaipėdos savivaldybėje atsiėmė pažymėjimus ir atmintines. Artimiausiu metu seniūnaičiai bus kviečiami į sueigą, o jau kitąmet jų laukia mokymai.

Iš viso buvo galima kandidatuoti į 55 seniūnaitijų seniūnaičio poziciją. Nors kandidatų buvo į 27 seniūnaitijas, po pirmojo turo patvirtinta 20 seniūnaičių. Dviejų seniūnaitijų kandidatai nepateikė gyventojų apklausos lapų, o penkiose seniūnaitijose bus vykdomi pakartotiniai rinkimai, kandidatams pritrūkus reikiamo parašų skaičiaus. Pakartotiniai rinkimai vyks Alksnynės, Berželio, Brožynų g., Luizės ir Strėvos g. seniūnaitijose. Pakartotiniai rinkimai vis dar vyksta iki lapkričio 7 d.

Konkurencija buvo fiksuojama Šatrijos seniūnaitijoje, kur tapti seniūnaičiu panoro 3 kandidatai. Tačiau tik vienas iš jų pristatė lapus su reikiamų gyventojų parašų skaičiumi.

Iš 20 išrinktų seniūnaičių pusė - naujų.

Pirmą kartą seniūnaičiu tapęs naujasis Šatrijos seniūnaitijos seniūnaitis Dinas Kačinskas teigė, kad sprendimas eiti šias pareigas priėmė norėdamas suteikti daugiau informacijos vietos gyventojams, nes iki šiol tokia problema buvo pastebima.

"Paprasčiausiai anksčiau mūsų rajone niekada nebuvo seniūnaičio ir nebuvo kur kreiptis. Trūkdavo informacijos. Kadangi dabar būsiu tas asmuo, kuris galės gauti informaciją, ją galėsiu skleisti mūsų gyventojams.

Sakoma, kad, norint pakeisti pasaulį, reikia pradėti nuo savęs. Pasaulio gal ir nepakeisime, bet bent mūsų rajone galbūt situacija pagerės. Su darbu apsiprasti nereikės. Žinau, ką tai reiškia. Šiam darbui reikia pakankamai laiko, tad jau turiu nedidelį planelį ir po truputį bandysime jį realizuoti. Vienas pagrindinių tikslų - padidinti informacijos sklaidą", - vylėsi D. Kačinskas.

Pasak jo, žmonių problemos paaiškėjo renkant parašus. O ar pavyks įgyvendinti visus lūkesčius - parodys laikas.

"Žmonės kartais turi nepagrįstų lūkesčių, bet išsiaiškinti juos yra gerai. Dabar bus glaudesnis ryšys su Savivaldybe, galbūt dėl to pagerės darbų kokybė. Esmė ne seniūnaičio pažymėjimas. Jau dabar buvo galimybė gauti informaciją, pasikonsultuoti, pasisemti žinių, nuo ko reikėtų pradėti. Įdomu pabendrauti su senbuviais", - sakė pirmadienį seniūnaičio pažymėjimą atsiėmęs D. Kačinskas.

Pirmą kartą seniūnaite tapo ir klaipėdietė Zita Čekanauskienė. Ji atstovaus Pamario seniūnaitijos gyventojų interesams. Moteris džiaugėsi, kad sulaukė didelio palaikymo.

"Dirbau Šiaulių savivaldybėje ir seniūnijoje. Kolegos pasiūlė pabandyti. Darbas žinomas, taip ir tapau seniūnaite. Viskas įvyko netikėtai. Kai domiesi savo rajonu, tada iškyla ir problemos. Labai esu dėkinga tiems, kurie manęs nepažinodami balsavo internetu. Tai didelė staigmena ir malonumas. Gyventojai jau skambino, išsakė savo problemas. Pradėsime dirbti ir spręsti problemas", - teigė Z. Čekanauskienė.

O štai antrai kadencijai išrinktas S. Daukanto g. seniūnaitijos seniūnaitis Eimantas Koševojus teigė, kad būtų išlikęs aktyvus visuomeniniais klausimais net ir netapęs seniūnaičiu. Tačiau pasidžiaugė, kad savo aktyvumą galės realizuoti eidamas atsakingas pareigas.

"Motyvai tapti seniūnaičiu buvo kaip ir pirmojoje kadencijoje - jau seniai domiuosi miesto aktualijomis, kreipiuosi į Savivaldybę bendruomenei aktualiais klausimais. Viskas priklauso nuo paties seniūnaičio motyvacijos ir noro veikti, kiek jis pats turi laiko", - tikino E. Koševojus.

Artimiausiu metu seniūnaičiai bus kviečiami į sueigą, kurioje bus išrinktas sueigos pirmininkas, pavaduotojas, sekretorė. Pažymėjimų įteikimų metu seniūnaičiai gavo po atmintinę, kurioje įkelti pagrindiniai teisės aktai.

Kitais metais seniūnaičiams bus organizuojami mokymai, kuriuose jie bus supažindinami su savo veiklos juridiniais ir politiniais aspektais, kaip rengti projektų paraiškas bei jas vertinti.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder