Gaisras Kuršių nerijoje lokalizuotas

Gaisras Kuršių nerijoje lokalizuotas

Kaip šeštadienį, 8 val., naujienų agentūrą ELTA informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai, pavieniai gaisro židiniai yra aptinkami dar maždaug 60 hektarų plote. Gaisras kol kas nėra lokalizuotas.

Su ugnimi kovoja gausios ugniagesių pajėgos, pakeliui į gaisravietę yra Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, šeštadienį prie jo turėtų prisijungti dar vienas sraigtasparnis iš Latvijos.

Atnaujinta 10.00 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis BNS sakė, kad oro sąlygos gero, tikimąsi, kad dar šeštadienį iki vakaro gali pavykti lokalizuoti gaisrą.

„Pučia nestiprus vėjas. Naktį buvo aptikti trys nauji židiniai. Du nedideli, trečias naujame miško masyve. Jo gesinimui pasitelkti sraigtasparniai - Latvijos ir Lietuvos. Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis atlieka žvalgybą“, - BNS sakė R.Baniulis.

Pasak jo, šiuo metu įvykio vietoje yra 22 ugniagesių automobiliai - autocisternos, štabo automobilis, kita technika. Šeštadienį toliau gaisrą gesina per 100 žmonių - apie 70 ugniagesių, 50 karių, taip pat padės miškininkai.

Naujausiais duomenimis, ugnis palietė apie 120 hektarus miško.

Ankstų šeštadienio rytą į orą pakilo Lietuvos kariuomenės sraigtasparnis, kuris pila vandenį iš viršaus, vėliau prie jo prisijungė į pagalbą iš Latvijos atsiųstas sraigtasparnis.

Gaisras Kuršių nerijoje kilo apie vidurdienį penktadienį. Pirmiausia degti pradėjo miškas šalia dviračių tako. Neringos savivaldybėje paskelbta ekstremali padėtis.

Svarstoma, kad gaisrą galėjo sukelti numesta nuorūka.

Didelis gaisras Kuršių nerijoje buvo kilęs ir 2006 metų gegužę. Tąkart išdegė 235 hektarai Smiltynės miško. Jį gesino per 1460 žmonių.

Atnaujinta 13.13 val.

Gaisras Kuršių nerijoje lokalizuotas, atvira liepsna užgesinta. Nepaisant to, įvykio vietoje dar vis budi ugniagesiai - gelbėtojai. Vandenį ant galimų ugnies židinių išdegusioje teritorijoe iš oro pila Lietuvos ir Latvijos sraigtasparniai.

Šeštadienį į Kuršių neriją tolimesniam gaisro gesinimui kviečiamos papildomos ugniagesių pajėgos su didesnio pravažumo gaisriniais automobiliais iš Skuodo, Šilalės, Plungės ir kitų vietovių.

„Vyksta gesinimas, situacija nepablogėjo, nors pakilo vėjelis. Negalima palikti rusenančių senų židinių, o privažiuoti iki jų reikia tam tikros technikos. Todėl kviečiame papildomai“, - BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

Atnaujinta 16.23 val.

Kuršių nerijoje daugiau nei prieš parą kilęs gaisras iš esmės yra lokalizuotas, jis nebeplinta tačiau, tarnyboms teks dar dirbti visą savaitgalį, ar net ilgiau.

Tai BNS sakė įvykio vietoje esantis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

Ugniagesiams talkina gausios karių pajėgos - šiuo metu gaisravietėse su kastuvais smulkius židinius naikina 90 karių. Jų pajėgos dabar yra didesnės, nei ugniagesių. Pastarųjų dirba apie 70.

„Yra begalė smulkučių židinėlių, ir reikia, kad jie nevirstų į laužą. Kariai kastuvais perkasa smėlį,“- pasakojo ugniagesių vadovas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder