Gražiausią metų knygą išleido klaipėdiečiai

Gražiausią metų knygą išleido klaipėdiečiai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, apsilankiusi 17-ojoje Vilniaus knygų mugėje, užsuko ir į klaipėdiečių IĮ „S. Jokužio leidykla-spaustuvė“ ir VšĮ „Verslas ar Menas“ stendą – pagerbė gražiausios 2015 metų knygos „Sparnuotosios raidės. Leonardo da Vinci pasakos reginčiųjų ir Brailio raštu“ leidėjus.

Kalbėdama su leidyklos-spaustuvės direktoriumi Sauliumi Jokužiu ir viešosios įstaigos „Verslas ar Menas“ direktore Egle Jokužyte, Prezidentė D. Grybauskaitė pasidžiaugė, jog yra socialiai atsakingų leidėjų, kurie leidžia knygas ir neregiams. Atsiliepimų Klaipėdos kraštui knygoje liko šalies vadovės palinkėjimas: „Vėjo miestui – Klaipėdai. Smagaus ir sėkmingo vėjo!“

Knygos meno apdovanojimai vyko jau 17 kartą. Konkursą organizuojanti LR Kultūros ministerija kartu su Lietuvos dailininkų sąjunga ir Vilniaus dailės akademija laureatus rinko net iš 53 leidyklų pateiktų 118 knygų, tarp kurių daugiausia buvo grožinių knygų. Apdovanojimai buvo išdalyti gražiausių knygų iliustruotojams, leidykloms ir spaustuvėms. Knygos meno vertintojai džiaugėsi akivaizdžiai patobulėjusia poligrafijos ir leidybos kokybe. Todėl dar smagiau, kad pagrindinė Metų premija atiteko knygos „Sparnuotosios raidės“ dailininkui Vilmui Narečioniui.

„Dėkojame Kultūros ministerijai ir Kultūros rėmimo fondui, kurie pritarė mūsų idėjai ir prisidėjo leidžiant knygą reginčiųjų ir Brailio raštu. Džiugu, kad jie suprato socialinių nekomercinių leidinių svarbą ir įvertino aukštą meninį lygį“, – sakė spaustuvininkas S. Jokužys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder