Grėsmę keliantį viaduką žada remontuoti

Grėsmę keliantį viaduką žada remontuoti

"Bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" sudarė darbo grupę, kuri ištirs incidento aplinkybes ir priežastis bei priims atitinkamus sprendimus", - šitaip lakoniškai "Lietuvos geležinkelių" atstovai komentuoja penktadienį Klaipėdoje įvykusį nemalonų incidentą, kai nuo viaduko nukritęs lietvamzdis apgadino du automobilius.

Vakar jau rašėme, jog savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda užsiminė apie bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" išsiųstą raštą, kuriame esą buvo informuota, kad šiai bendrovei priklausantį viaduką virš Herkaus Manto gatvės būtina tinkamai prižiūrėti, nes jis yra apgailėtinos būklės.

L. Dūdos žiniomis, į šį raštą jokios reakcijos nebuvo sulaukta. Tad esą dėl įvykusios nelaimės bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" turėtų prisiimti visą atsakomybę.

Pasak bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovo spaudai Vidmanto Gudo, raštas iš Klaipėdos savivaldybės buvo gautas gegužės 15 d. ir esą į jį buvo atsakyta raštu po 5 dienų. Be to, esą buvo atlikti būtiniausi darbai.

Nei kas buvo rašoma atsakyme Klaipėdos savivaldybei, nei kokie atlikti darbai, V. Gudas nedetalizuoja.

"Geležinkelio viaduko techninė priežiūra vykdoma vadovaujantis Statybos įstatymo ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka", - į klausimą, kodėl viadukas prastai prižiūrimas, atsakė bendrovės atstovas.

Pasak jo, praėjusį šeštadienį, kitą dieną po incidento, nuo viaduko buvo demontuoti likusieji vandens nuvedimo latakai, įvertintas viaduko saugumas.

"Nustatyta, kad viadukas yra saugus. Dėl viaduko papildomų saugos priemonių spręs specialiai sudaryta darbo grupė", - paaiškino V. Gudas.

Jo teigimu, bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" užsakymu yra parengtas Herkaus Manto gatvės viaduko rekonstrukcijos techninis projektas bei gauti leidimai rekonstrukcijos darbams atlikti. Bendrovė numato rekonstruoti minėtą viaduką tada, kai bus vykdoma Klaipėdos geležinkelio stoties rekonstrukcija.

"Šiuo metu yra rengiami viešojo rangos darbų pirkimo konkurso dokumentai bei numatoma paskelbti viešąjį konkursą rangos darbams. Atkreipiame dėmesį, kad Klaipėdos geležinkelio stoties rekonstrukcija yra vienas iš prioritetinių Klaipėdos geležinkelio mazgo plėtros projektų, kuriuos bendrovė numato pradėti įgyvendinti 2014 metais", - rašoma "Lietuvos geležinkelių" atsakyme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder