Grėsmingas viadukas - ant geležinkelininkų sąžinės

Grėsmingas viadukas - ant geležinkelininkų sąžinės

Panašu, kad penktadienio vakarą Herkaus Manto gatvėje įvykęs nemalonus incidentas, kai nuo viaduko nukrito didžiulis lietaus nuotekų vamzdis, buvo ne atsitiktinė nelaimė, o tiltą prižiūrinčios bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" apsileidimo rezultatas.

Klaipėdos valdininkai tikina dar prieš du mėnesius įspėję "Lietuvos geležinkelius", kad jiems priklausantis viadukas yra tragiškos būklės ir jį būtina tvarkyti. Tačiau esą jokio atsako ar reakcijos iš "Lietuvos geležinkelių" nesulaukta.

Viaduko dalį, kuria važinėja automobiliai, prižiūri Klaipėdos savivaldybė, o dalis, kuria važinėja traukiniai ir nuo kurios penktadienį nukrito lietaus vamzdis, priklauso "Lietuvos geležinkeliams".

Pasak savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, skirtingiems šeimininkams priklausančios viadukų dalys skiriasi tarsi diena ir naktis.

Penktadienio įvykį portale www.VE.lt komentavę klaipėdiečiai taip pat pažymėjo, kad pravažiavus traukiniui nuo viaduko esą krinta betono gabalai, varva tepalai.

"Kai rangovai važiuoja apžiūrėti mūsų viaduko dalį, jie mato, kaip prastai atrodo "Lietuvos geležinkeliams" priklausantis viadukas. Tie lietaus nuotekų vamzdžiai atrodė baisiai. Matyt, jų niekas niekada nevalė, tad "priaugo" purvų, rūdžių. Be to, surūdijo ir strypai, kurie tuos vamzdžius prilaikė. Prieš du mėnesius rašėme raštą "Lietuvos geležinkeliams", akcentavome, kad viaduką reikia prižiūrėti, nes jis apverktinos būklės. Bet nesulaukėme jokios reakcijos", - pasakojo L. Dūda.

Pasak jo, tokie konstrukciniai sprendimai su kabančiais lietaus nuotekų vamzdžiais buvo tik "Lietuvos geležinkeliams" priklausančioje viaduko dalyje. Savivaldybei priklausančioje dalyje įrengta kitokia lietaus nuotekų nuvedimo sistema.

"Vakarų ekspresas" pirmadienį paprašė bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovų pakomentuoti situaciją - ar buvo gautas raštas iš Klaipėdos savivaldybės apie prastą viaduko būklę ir kodėl į jį nesureaguota. Iki vakar vakaro atsakymo nesulaukėme - bendrovės atstovas Vidmantas Gudas pažadėjo atsakymus pateikti antradienį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder