Nuo viaduko nukritęs sunkus vamzdis sukėlė avariją

Nuo viaduko nukritęs sunkus vamzdis sukėlė avariją

Penktadienį 19.09 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdoje, H.Manto g., nuo geležinkelio viaduko ant važiuojamosios kelio dalies nukrito metalinė konstrukcija.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos GMP bei Klaipėdos AVPK.

Nukentėjo du automobiliai. Krisdamas sunkus vamzdis kliudė taksi automobilį. Pervažiavusiam per konstrukciją, jam sprogo padangos. Kliudytas ir "Opel Vectra" - vamzdis pataikė į stogą, apgadino kėbulą, sulankstė "galines duris, šalia kurių kėdutėje sėdėjo 7 metų mergaitė. Tykštantis purvas aptaškė mergaitės veidą. Laimei, žmonės nenukentėjo.

Bus uždarytas eismas H. Manto gatve ties viaduku

Įvykio vietoje apsilankė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Nutarta nedelsiant nukabinti likusias grėsmę galinčias kelti metalines konstrukcijas.

"Galima teigti be abejonės - per plauką išvengta tragedijos", - socialiniame tinkle paskelbė V. Grubliauskas. -  Nutrūkęs lietaus nuotekų vamzdis tik per stebuklą neužkrito ant pravažiuojančių automobilių po H. Manto gatvėje esančiu viaduku. Ir nors apgadinti du automobiliai, svarbiausia - išvengta aukų ir rimtų sužeidimų. Kai tik gavau žinią nedelsdamas atvykau į įvykui vietą. Paprašiau policijos ir gelbėtojų užtverti eismą, o taip pat gelbėtojų paprašiau, kad patikrintų likusius vamzdžius, kokios jie būklės.

Iškvietėme ir tikruosius tų vamzdžių šeimininkus - geležinkeliečius ir be diskusijų pareikalavau, kad neatidėliojant būtų nupjauti tie likę pasitikėjimo nekeliantys lietvamzdžiai. Tikiuosi, kad kaimynus latvius ištikusi tragedija bus puikia pamoka visiems visų žinybų atstovams, vadovams ir visoms tarnyboms, kad esant net ir menkiausiai rizikai, keliančiai pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei, neatidėliojant turi būti sprendžiamas tos rizikos suvaldymo ir pašalinimo klausimas. Ir jokie pasiteisinimai, atidėliojimai ar neryžtingumai negali būti toleruojami.

Tad iš anksto visus vairuojančiuosius Klaipėdoje noriu įspėti, kad bus uždarytas eismas H. Manto gatve ties viaduku, o kada tiksliai tai įvyks, priklausys nuo geležinkeliečių operatyvumo ir atsakomybės suvokimo, bet rytojus turi būti ta diena, nebeatidėliojant to ilgesniam laikui.

Na, o nelaimės per plauką išvengusiems vairuotojams visus nuostolius turės atlyginti draudikai, kurie to išreikalaus iš tikrųjų to netinkamai prižiūrimo turto savininkų. Tik va kad prarastų nervų, ramybės ir patirto streso nepamatuosi, tai liks tų žmonių prisiminime, ką jau bekalbėti apie vaikutį, buvusį viename iš automobilių..."


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder